10 דקות הכנה והיא שלכם – עוגה מהממת לשבת עם פירות אדומים וקראמבל אגוזי לוז

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לשבת אני מציעה לכם להכין את העוגה הנפלאה הזו.

היא טעימה ומיוחדת הביס המושלם.

לכל מי שאוהב כמוני, עוגות משולבות פרי, זו העוגה שלי לשבוע זה.

הדובדבנים עדיין כאן , וגם אוכמניות טריות יש בכל סופר ושוק.

השבוע קניתי אוכמניות במחיר ממש מצחיק – 7 שקלים לאריזה ,

אז הכנתי עוגת וניל נהדרת

עם שילוב של 2 הפירות האדומים האלה שאני כל כך אוהבת.

למעלה הכנתי קראמבל עם אגוזי לוז

שתרמו משמעותית לטעם של העוגה ולביס ממש מיוחד וטעים.

כמו שאני תמיד אומרת – אין כאלה עוגות בשום קונדיטוריה ….

וההכנה היא ממש קלה קלה .

ובקלות העוגה הופכת לפרווה עם  נטורינה במקום חמאה ,התחליף המועדף עלי להכנת עוגה פרווה.

תכינו תבנית עגולה קפיצית קוטר 22-24 , מרופדת בתחתית בניר אפיה.

כנסו לסרטון ההכנה 

המצרכים-

לתערובת העוגה –

120 גר’ נטורינה או חמאה רכה

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

2 ביצים

גרידה מלימון

כוס קמח +כף (150 גר’)

כפית אבקת אפייה

לפירות –

12 דובדבנים ללא חרצנים

רבע כוס אוכמניות

(בעונה שנגמרת -אפשר לשלב גם פירות קפואים)

או אפשר קוביות קטנות של שזיפים

לקראמבל-

40 גר’ חמאה/נטורינה

40  גר’ קמח (1/3 כוס)

שקית וניל

2 כפות סוכר

רבע כוס אגוזי לוז גרוסים

קורט מלח

אופן ההכנה –

בקערה מערבבים את כל המצרכים של תערובת העוגה לפי הסדר.

עד שמתקבלת תערובת חלקה. אין צורך לערבב יתר על המידה.

מעבירים לתבנית ומשטחים.

מסדרים את הפירות האדומים מעל הבלילה וקצת דוחפים פנימה.

מכינים את הקראמבל – בעזרת הידיים, מפוררים חמאה עם סוכר וקמח ,מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת פירורית.

מפזרים את הקראמבל מעל הפירות .

מכניסים לאפייה

175 מעלות כ40 דקות.

לאחר קירור מחלצים מהתבנית .

מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר .

עוגה קייצית ,קלה ופשוט נפלאה

לעוגות הפרי שלי תגלשו כאן 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments