תבשיל מהמם וטעים של בולונז חצילים.
סוג של רטטוי חצילים.
השבוע יובל הכין לנו ארוחה מהממת- הכין סוג של ראגו אבל מחצילים,
בדיוק באותה שיטה שמכינים בולונז בלי בשר.
את הבשר מחליפים החצילים .
יצא תבשיל ממש מושלם.
אפשר להגיש עם פסטה או ספגטי
או להכין סוג של לחמעג’ון צמחוני – לשים מעל בצק פיצה ולאפות -זה פשוט יוצא נהדר.
ואם תעקבו השבוע באינסטגרם – יעלה גם המתכון של יובל לבצק פיצה חלומי – כזה
ההכנה קלה והתוצאה נפלאה
תבשיל בולונז – ראגו חצילים טבעוני
המצרכים-
חציל גדול או 2 קטנים- חתוך לקוביות קטנות
גזר גדול – חתוך לקוביות
3-4 ענפי סלרי עלים קצוצים (הענף בלבד ללא העלים)
3 שיני שום קצוצות
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
חצי כוס יין אדום
מלח,פלפל שחור
מעט צ’ילי לחריפות
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
כף רסק עגבניות
אופן ההכנה –
- ממליחים מעט את קוביות החצילים ומניחים על נייר סופג לכמה דקות
- מחממים שמן ומטגנים את קוביות החצילים להזהבה קלה.
- מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג.
- מחממים אש נמוכה , מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל ,השום והסלרי קלות.
- מוסיפים גם את הגזר והעגבניות וממשיכים לאדות את הירקות כ- 10 דקות תוך כדי הקפצה .
- מוסיפים את התבלינים והרסק והיין. ואז משלבים את החצילים לרוטב. במידת הצורך מוסיפים ממש מעט מים!
- מעבירים לאש נמוכה בישול של 40-50 דקות.
- אפשר להגיש על פסטה או ספגטי זה פשוט משתלב נהדר.
- יובל אפה גם פיצה עם הבולונז וזה יצא פגז ממש לחמה בעג’ין טבעוני
תבשיל בולונז – ראגו חצילים טבעוני
תמיד כיף וטעים לאכול כל סוג של מאכל שיש בו חצילים
אם אתם חושבים כמוני – מוזמנים ללחצוץ על הקישור כאן –