תבשיל בולונז – ראגו חצילים טבעוני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תבשיל מהמם וטעים של בולונז חצילים.

סוג של רטטוי חצילים.

השבוע יובל הכין לנו ארוחה מהממת- הכין סוג של ראגו אבל מחצילים,

בדיוק באותה שיטה שמכינים בולונז בלי בשר.

את הבשר מחליפים החצילים .

יצא תבשיל ממש מושלם.

אפשר להגיש עם פסטה או ספגטי

או להכין סוג של לחמעג’ון צמחוני – לשים מעל בצק פיצה ולאפות -זה פשוט יוצא נהדר.

ואם תעקבו השבוע  באינסטגרם –  יעלה גם המתכון של יובל לבצק פיצה חלומי – כזה

ההכנה קלה והתוצאה נפלאה

תבשיל בולונז – ראגו חצילים טבעוני

המצרכים-

חציל גדול או 2 קטנים- חתוך לקוביות קטנות

גזר גדול – חתוך לקוביות

3-4 ענפי סלרי עלים קצוצים (הענף בלבד ללא העלים)

3 שיני שום קצוצות

2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

חצי כוס יין אדום

מלח,פלפל שחור

מעט צ’ילי לחריפות

חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים דק

כף רסק עגבניות

אופן ההכנה –

  • ממליחים מעט את קוביות החצילים ומניחים על נייר סופג לכמה דקות
  • מחממים שמן  ומטגנים את קוביות החצילים להזהבה קלה.
  • מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג.
  • מחממים אש נמוכה , מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל ,השום והסלרי קלות.
  • מוסיפים גם את הגזר והעגבניות וממשיכים לאדות את הירקות כ- 10 דקות תוך כדי הקפצה .
  • מוסיפים את התבלינים והרסק והיין.  ואז משלבים את החצילים לרוטב. במידת הצורך מוסיפים ממש מעט מים!
  • מעבירים לאש נמוכה בישול של 40-50 דקות.
  • אפשר להגיש על פסטה או ספגטי זה פשוט משתלב נהדר.
  • יובל אפה גם פיצה עם הבולונז וזה יצא פגז ממש לחמה בעג’ין טבעוני

תבשיל בולונז – ראגו חצילים טבעוני

תמיד כיף וטעים לאכול כל סוג של מאכל שיש בו חצילים

אם אתם חושבים כמוני – מוזמנים ללחצוץ על הקישור כאן –

כל מתכוני החצילים שלי 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

מאגר מתכונים טבעונים

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments