רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
לעמוד האינסטגרם שלי
שמרים של פעם – בבקה שוקולד מהממת לשבת
אין כמו עוגה כזו לשמח את המשפחה בשבת
אז קדימה
בצק נהדר וקל
הבצק הקלאסי של אמא מפעם ומלית נהדרת של שוקולד ממש בטעם של פעם
ל-2 עוגות בבקה או 4 עוגות בתבנית אינגליש קייק
המצרכים –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים (20 גר’) או 50 גר’ טריים בקוביות
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כפית מלח
3 ביצים
250 גר’ חמאה (או כוס שמן לפרווה )
כ- 2 כוסות מים
אפשר למרוח ממרח השחר או נוטלה או להכין ממרח בייתי
מילוי קקאו –
כוס אבקת קקאו
כוס וחצי סוכר
200 גר’ חמאה או כ 3/4 כוס שמן
100 גר’ שוקולד מריר
(במקום שוקולד מריר אפשר להוסיף לתערובת 2 כפות גדושות שוקולד השחר )
כף קינמון
כף רום
קורט מלח
כרבע כוס ביסקוויטים מרוסקים או אגוזי מלך טחונים.
אופן ההכנה –
ממיסים שמרים עם כוס מהמים וכפית מהסוכר.
לאחר שהתערובת תופחת ותוססת מתחילים בלישת הבצק .
שמים את כל המצרכים במיקסר ולשים לישה איטית כ- 10 דקות.
מתקבל בצק רך וגמיש.
בזמן הלישה – מידה ויבש תוסיפו עוד טיפות מים.
לתת לבצק לתפוח כשעה וחצי .אפשר גם לשים במקרר לתפיחה בלילה.
המלית –
לחמם בקלחת את כל המרכיבים מלבד הביסקויטים. עד שהכל נמס.
לקרר היטב.
לחלק בצק ל-4 .
לרדד כל חלק למלבן גדול. למרוח את המלית ולפזר ביסקוויטים טחונים או אגוזים.
לגלגל לכרוכית .
מכל 2 כרוכיות ליצור בורג ולשים בתבנית של בבקה.
לתת לעוגה מנוחה להתפחה של כ 40 דקות.
אפייה על 175 מעלות כ-40 דקות
תלוי בתנור שלכם עד שהעוגה זהובה יציבה ויפה כמו בתמונה.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור להבריש בסירופ סוכר
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים לבשל עד שמסמיך עם מעט רום
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר – רוצים לשתף את המתכון? פשוט תעתיקו את הלינק של המתכון ושתפו !