מאפה פרג מבצק שמרים עלים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

      

 

אני כידוע חובבת פרג מושבעת  וגם מכורה לעוגות שמרים.

שמרים ופרג השילוב הכי מושלם שיש .

 

הכנתי מאפים אישיים בצורת עניבה מלאים בפרג כמו שאני אוהבת,

והבצק הוא פשוט מושלם.

בצק עלים שמרים אוורירי וקראנצ'י פשוט חלום 🙂

 

את ההשראה לצורת המאפה  לקחתי מחברת הפייסבוק שלי מיה פפיס

בשלנית מוכשרת בעלת עמוד הבישולים  חיוכים מהמטבח .

כנסו לעמוד שלה שווה – מיה פשוט אלופה !

 

טועמים את המאפה ולרגע מרגישים באירופה. 

קצת עבודה והשקעה, אבל שווה את המאמץ.

אופן הכנת הבצק זהה להכנת בצק עלים.

 

המתכון לבצק –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים

4 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן

כ- כוס חלב

1/2 כפית מלח

 

200 גר' חמאה לקיפולים

 

המילוי-

350 גר' פרג טחון טרי

350 מ"ל חלב

3/4 כוס סוכר

כף קורנפלור/סולת

קליפה מגורדת מלימון טרי שלם

50 גר' חמאה

כף גדושה ריבת שזיפים פובידל – חלקה 

מעט רום איכותי

 

מתכוני עוגות השמרים שלי 

אופן הכנת הבצק-

בכוס קטנה מערבבים שמרים עם כפית מהסוכר ורבע כוס מהמים. 

משהים בצד לתפיחה קלה כ- 5 דקות.

בקערת המיקסר מניחים את הקמח מנופה, סוכר, מוסיפים את תערובת השמרים ושאר המצרכים מלבד המלח והחמאה.

מפעילים את המיקסר על וו הלישה. לאחר כ- 5 דקות לישה משלבים את המלח. ממשיכים ללוש עוד  כדקה .

הבצק צריך לצאת רך ונפרד מדפנות המיקסר.

עוטפים את הבצק בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות.

מרדדים כל 100 ג"ר חמאה בין שני דפי נייר אפיה ומכניסים לכמה דקות  לפריזר להתייצבות.

משלבים את החמאה לבצק בפעמיים כל פעם 100 ג"ר.

מקמחים את משטח העבודה.

מרדדים את הבצק למלבן גדול . מניחים במרכז הבצק את החמאה המרודדת וסוגרים משני הצדדים.

IMG_7923

מרדדים את הבצק בכיוון התפר לאורך ליצירת מלבן ארוך.

מקפלים על שלוש.

מכניסים למקרר. לאחר כמה שעות מרדדים שוב ומקפלים.

מכניסים לקירור לילה.

מכינים את המלית-

בסיר כבד מניחים פרג,סוכר ,חלב, קורנפלור.

מבשלים כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

מורידים מהאש ומשלבים חמאה, גרד לימון ורום.

מקררים ומשלבים גם את הריבה.

 

מחלקים את הבצק ל- 3

כל חלק פותחים למלבן גדול ודק מאוד.

מורחים שליש מכמות הפרג על 2/3 מהמלבן.

מקפלים את החלק הלא מרוח על שליש ואת החלק התחתון עליו.

מרדדים מעט את המלבן.

חותכים לרצועות ברוחב של 3 ס"מ.

כל חלק חותכים באמצע .

מכניסים צד אחד פנימה והופכים ומניחים בתבנית

      

מניחים בצד להתפחה של כשעה.

מורחים את המאפים בביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם על 180 כחצי שעה אפייה.

לאחר האפייה אפשר לזגג במי סוכר או באייסינג של אבקת סוכר עם רום או לימון.

תאמינו לי , 

זה מושלם !

 

 

 

 

כנסו לכל מתכוני הפרג שלי 

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments