שבלולי שמרים במילוי קרם אגוזים וקינמון
כל כך טעים וכייפי במיוחד לכבוד שבת
בצק שמרים נהדר וקלאסי , ומלית נהדרת של קרם אגוזי מלך
בשילוב קינמון .
זה למעשה סינבון משודרג עם קרם אגוזים .
מאפה מנצח והריח – חלום !
המצרכים –
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
ביצה
150 גר’ חמאה
שקית סוכר וניל
3/4 כוס עד כוס חלב
חצי כפית מלח
מלית –
200 גר’ אגוזי מלך טחונים (אפשר אגוזי לוז )
100 גר’ חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
ביצה
כפית קינמון
גרידה מלימון או תפוז
קורט מלח
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר מכניסים את כל המצרכים מערבלים כמה דקות עד לקבלת בצק חלק ורך
גמיש ולא קשה .את החלב מוסיפים בהדרגה ובמידת הצורך מוסיפים עוד טיפה.
מוציאים את הבצק ומכסים.
מתפיחים כחצי שעה.
מורידים את הנפח עוטפים או שמים בקופסה גדולה ומכניסים לקירור.
כמה שעות או לילה.
מערבבים את מצרכים המלית .
מחלקים בצק ל-2
פותחים את הבצק כל חלק למלבן .
מורחים את המלית על כל השטח.
חותכים לרצועות ומגלגלים שבלולים (כמו סינבון.)
מניחים בתבנית .
מתפיחים כחצי שעה.
אפייה 180 מעלות כ- 20-30 דקות.