רצועות מחזה עוף שניצלונים בתנור ברוטב ברביקיו בייתי – ממש ארוחה מפנקת בקלי קלות
את הרצועות לא מטגנים כמו שניצלים בשמן עמוק אלה אופים בתנור.
חוסך המון שמן ובטעם זה פשוט מעולה.
אחרי שהיו בתנור השניצלונים נכנסים לתוך רוטב ברביקיו שמכינים ממש ממצרכים בסיסיים שיש בכל מקרר.
הרוטב משדרג את השניצלונים לטעם ומראה ממש משגע
תוך חצי שעה יש לכם ארוחה מושלמת .
ואם אתם ממש שומרים על המשקל – אפשר פשוט לותר על שלב ציפוי השניצלונים בפירורי הלחם.
את המתכון ואופן ההכנה – העלתי אצלי בסטורי כפי שאני עושה מידי יום – שידור מתכונים מהמטבח שלי – אז למי שעדיין לא עוקב אחרי מוזמן לעשות follow לדף שלי כאן
המצרכים –
כחצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות גדולות
כף קורנפלור
כף סויה
ביצה
מעט מלח,פלפל שחור.
כחצי כוס פירורי לחם.
לרוטב ברביקיו-
בצל קטן קצוץ דק דק
3 שיני שום כתושות
כף גדושה סוכר דמררה/חום
3 כפות קטשופ
2 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
מעט שבבי צ’ילי חריף
2 כפות חומץ תפוחים או חומץ יין/חומץ אורז (אפשר גם לימון)
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה –
מחממים תנור לחום של 220 מעלות טורבו
- מניחים את רצועות חזה עוף בקערה ומוסיפים לתוכה קורנפלור, סויה,ביצה מלח פלפל. מערבבים היטב.
- משמנים היטב נייר אפייה עם שמן
- טובלים את רצועות חזה העוף בפירורי לחם ומניחים על נייר האפייה המשומן.
- מכניסים לאפייה בתנור ל- 8 דקות.
- בינתיים מכינים את רוטב הברביקיו-
- במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עם הסוכר החום 2-3 דקות.
- מוסיפים את המרכיבים של הרוטב – קטשופ, סויה,חומץ, צ’ילי ותבלינים.
- מוסיפים כרבע כוס מים ומערבבים היטב מבשלים 2-3 דקות.
- כשהרצועות יוצאות מהתנור משלבים אותם לתוך הרוטב והופכים אותם כדי שיצופו ברוטב משני הצדדים.
- מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים לשולחן
נהדר וטעים ופשוט כולם אוהבים !
חזה עוף בתנור ברוטב ברביקיו שמכינים בבית – ממש ארוחה כייפית
מבחר ענק של מתכונים לארוחות השבת
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”