ריבת תפוז סיני – מתכון מנצח
אחרי שהכנתי ריבת תפוזים מתפוז (לא מקליפות) המתכון כאן
הגיעו אלי המון המון בקשות לריבת תפוז סיני.
חיפשתי לכם מתכון אצל חברה שהיא מומחית למתוקים וכמו כן לריבות.
תכלת אזולאי – מעבירה סדנאות לעוגיות מרוקאיות מעוצבות
התפוז הסיני נמצא כמעט בכל גינה וחצר מסביב לבית.
עכשיו בשיא פריחתו. ישנו גם בגנים ציבוריים ובכל המושבים.
אז אם אתם משיגים רוצו להכין את הריבה הזו כי היא מעולה !
מתכון של תכלת אזולאי
איך מכינים ריבת תפוז סיני ?
ריבת תפוז סיני מתכון מנצח !
המצרכים –
ק”ג תפוז סיני
700 גר’ סוכר
גרגר מסטיקה (לא חובה למי שלא משיג)
מקל וניל או תמצית איכותית
כוס מים
חצי כוס מיץ לימון
אופן ההכנה –
לחרוץ את התפוזונים.
להוסיף ליטר מים, להרתיח לסנן ולשטוף לחזור על הפעולה לפחות 3 פעמים.
ממליצה לשטוף את הסיר עצמו לפניי הכנת הריבה
למנוע שאריות של מרירות.
להניח את הפרי המורתח בסיר
להוסיף 700 גרם סוכר (קילו פחות כוס)
גרגר מסטיקה
מקל וניל
כוס מים
חצי כוס מיץ לימון
לתת לסיר לנוח במקרר לפחות לילה שלם.
הסוכר חודר הרבה יותר טוב לתוך קליפת הפרי.
למחרת-
להעלות את הסיר על להבה גדולה
עם הרתיחה הראשונה
להנמיך.
לבשל למשך 40 דקות
שהכל הופך לעינברי ודביק.
להכניס את הסיר לתנור
לחום של 160 מעלות
לעוד 20 דקות.
תודה תכלת יקרה על המתכון,
בהחלט הולכת לקטוף תפוזים סינים ולהכין את המתכון המשובח שלך !
ריבת תפוז סיני – מתכון מנצח
היי
נראה נהדר
אפשר בלי הקטע של התנור?
ואם לא,הסיר צריך להיות מכוסה בתנור?
תודה🎀
כן התנור זה מיותר, לבשל רגיל