רושטי / רשטי היא לביבה של תפוחי אדמה שטוחה ועגולה.
אחד המאכלים המסורתיים בשווייץ. מוגש בדרך כלל לארוחת בוקר בתוספות של שמנת חמוצה וסלמון מעושן.
הלביבה בבסיס מורכבת מתפוחי אדמה מגוררים ומטוגנים בחמאה.
טעמתי את הרושטי דווקא בטיול באוסטריה. המנה הוגשה במסעדה כמאפה אישי
והטעם היה מופלא – תפוחי אדמה עם המון חמאה ומה שאהבתי שבתוך התערובת היו גם
זרעי קימל שמאוד הוסיפו לטעם .
הרושטי הוא ללא ביצים – עשוי נטו מתפוחי אדמה וחמאה .
השבוע פינקתי את המשפחה ברושטי טעימה והמתכון שלה ממש פשוט והוא כאן
המצרכים ללביבה אחת אפשר להכפיל את הכמויות
המצרכים –
2 תפוחי אדמה בינוניים
25 גר’ חמאה
מלח, פלפל
כפית זירעי קימל (לא חובה אבל מוסיף המון )
אופן ההכנה –
מכניסים את תפוחי האדמה לבישול ממש קצר למיקרו ל 1-2 דקות .
לאחר שתפוחי האדמה מתקררים קולפים אותם ומגרדים.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
ממיסים את החמאה ומערבבים לתוך התערובת.
מחממים כף חמאה במחבת טפלון.
מניחים את התערובת לתוך המחבת ומהדקים ויוצרים לביבה אחת גדולה.
מטגנים היטב על אש בינונית כ- 10 דקות מכל צד.
להפוך בזהירות בעזרת צלחת.
לאחר שהלביבה מוכנה נותנים לה לנוח מעט במחבת ואז מעבירים לצלחת הגזה.
בתאבון
תהנו !
מאגר המתכונים לחנוכה
יש לכם אינסטגרם ? בואו לעקוב אחרי גם
באינסטגרם – עמוד האינסטגרם שלי
מתכונים והצעות לתפריט יומי כל יום בפייסבוק בקבוצת
התפריט היומי