
קראמבל פירות קיץ- קינוח קל,
מהיר וכזה שכולם אוהבים !
קורה שבמקרר שלכם הצטברו כל מיני פירות קיץ שהטריות אבדה להם אך הם עדיים טובים להכנת מאפים או ריבה.
מה עושים ?
מכינים קראמבל פירות קיץ טעים שכולם ישתגעו ממנו .
קינוח קל, מהיר וטעים בטירוף, שילוב מנצח של פירות מתוקים-חמצמצים, המכוסים בשכבת פירורים פריכה וקראנצ’ית ,
חוויה של טעמים ומרקמים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה.
במינימום מאמץ, מושלם לאירוח, או לפנק את המשפחה
המצרכים –
פירות קיץ שיש במקרר –
בערך כחצי קילו תערובת של פירות
ענבים
שזיפים
משמש
נקטרינה
תפוח עץ
אגס
אפרסק
דובדבנים
כף סוכר
כף קורנפלור
גרידה מלימון
לבצק הקראמבל –
50 גרם חמאה
רבע כוס סוכר (כ- 2 כפות)
שקית סוכר וניל
2/3 כוס קמח
חופן שקדים פרוסים
קורט מלח (לא חובה)
אופן ההכנה –
את הקראמבל מכינים כך – שמים בקערה את החמאה ומפוררים בעזרת הידיים עם הסוכר וניל והקמח. אני אוהבת להוסיף גם קורט מלח .
לאחר שנוצרים פירורי בצק מוסיפים את השקדים.
את הפירות חותכים לקוביות , תפוח או אגס אני קולפת וחותכת לקוביות .
מערבבים עם כף סוכר (אפשר יותר ) וכף קורנפלור .
מעבירים לכלי פיירקס בגודל בינוני. או כמה כלים קטנים יותר .
מפזרים את הקראמבל מעל ומכניסים לתנור על 180 מעלות כחצי שעה אפייה עד שהכל מבעבע והקראמבל מזהיב .
מגישים עם גלידה
זה פשוט תענוג !
וכך ניצלתם את הפירות שיש במקרר.
*רוצים להכין קראמבל ללא גלוטן – במקום הקמח הרגיל – שימו כוס קמח שקדים
- קראמבל פרווה – החליפו חמאה בשמן קוקוס
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף
כל העידכונים ,סירטונים ועוד עולים אצלי בדף
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי “