אחרי שהשופטים של משחקי השף התעלפו אתמול מקציצות אבוחצירא של המתמודד שקיבל מנה מצטיינת ,
לא יכולתי שלא לעלות קציצות דומות
שגם אתם תוכלו להינות מהמתכון הזה בבית בשבת הקרובה .
קציצות עוף רכות ועסיסיות – איך מכינים כאלה ?
אלה הקציצות היותר טעימות שתאכלו והן קלות להכנה
המרכיבים פשוטים שיש בכל מטבח
ברוטב – שימו מה שיש בעונה .
אם שומר טוב וטרי הוא יתאים כן מאוד גם קולורבי הולך מצויין.
בתמונה כאן הקציצות ברוטב סלרי וחומוס.
הבסיס אלו קציצות עוף מתובלות בטעמים של פעם כמו שהסבתות היו מכינות
הקציצות האלה מצופות בסולת לפני הבישול וזה מה שנותן להן חלק מהטעם והמרקם המדהים אחרי הבישול.
בגלל ציפוי הסולת הן סוג של קציצות אבוחצירא אבל הרוטב שונה
בפסח אני נוהגת להכין את הציפוי עם קמח תירס גס (ללא גלוטן )
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
כ -600 גר’ בשר עוף טחון
בצל גדול
שן שום
ענף סלרי ללא עלים ,
גזר או קישוא
תפוח אדמה קטן
פרוסת לחם או חלה רטובה וסחוטה
חצי כפית – כמון ,בהרט
פלפל שחור ,מלח
ביצה
ציפוי הקציצות –
בצלחת מכינים כחצי כוס סולת
לרוטב –
בצל
2 שיני שום פרוסות
4-5 ענפי סלרי עלים בשרניים פרוסים דק
אם יש חתיכה של כרישה שימו – זה מוסיף
תפוח אדמה
שומר פרוס גס (רק בעונה )
קולורבי
חופן חומוס מבושל או אפונה ירוקה
תבלינים
חצי כפית כורכום
מעט פפריקה מתוקה
מעט בהרט
כפית סילאן או רכז רימונים
מיץ מלימון סחוט
אופן ההכנה –
מכינים את הסיר עם הרוטב –
מטגנים בצל מוסיפים סלרי וממשיכים בטיגון קל ואז את כל הירקות חתוכים גס.
מוסיפים תבלינים וכוס מים.
סוגרים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה .
כשהקציצות מוכנות ישר מהטיגון אני מעבירה ומסדרת בסיר.
מכניסים למעבד מזון בצל ,גזר , סלרי ,תפוח אדמה קוצצים היטב ולבסוף מוסיפים את הלחם.
מוציאים ואם יש נוזלים מיותרים סוחטים מעט את התערובת.
מוסיפים את הכל לעוף הטחון .
מתבלים בתבלינים ומערבבים טוב טוב.
יוצרים קציצות עגולות ויפות מהדקים וטובלים בצלחת של הסולת ,
כשמקביל מחממים מעט שמן במחבת שטוחה.
מטגנים את הקציצות משני הצדדים. ממש דקה מכל צד.
מסדרים ברוטב בסיר.
מכסים ומבשלים כ- 40 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
מיץ לימון לסחוט למעלה ואפילו גרידה מלימון תוסיף המון …
מגישים על קוסקוס או אורז לבן זה פשוט מעדן.
האם חייבים לטגן או שאפשר לבשל מיד