קציצות עוף ברוטב בצל מקורמל וערמונים טריים.
סיר טעים במיוחד .
עכשיו עונת הערמונים הטריים והם מעולים לשילוב בהמון סוגי מאכלים.
הכנתי סיר משגע של קציצות ברוטב מתקתק של בצל מקורמל וערמונים.
יצא שילוב מושלם של טעמים.
ממש מעט מצרכים אבל הרבה טעם !
בואו להכין סיר משגע ומפתיע ,
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
המצרכים –
500-600 גר’ חזה עוף טרי טחון
ביצה
בצל
שן שום
פרוסת לחם רטובה סחוטה(בפסח אפשר להחליף ב- 2 כפות קמח מצה)
מלח ,פלפל
כף רוטב סויה
לציר –
2 בצלים גדולים פרוסים
חופן – כחצי כוס ערמונים טריים שקילפתי לאחר אפייה קצרה.(כשנגמרת עונת הערמונים הטריים אפשר להכין עם ערמונים בואקום )
2 כפות סילאן
כף רכז רימונים
כף רוטב סויה
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה –
- טוחנים את הבצל והשום במעבד מזון ומשלבים גם את פרוסת הלחם.
- מעבירים לקערה עם העוף הטחון. משלבים ביצה ותבלינים.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה. מניחים בצד.
מכינים את הציר –
מכניסים את הערמונים הטריים לאפייה של כ- 10 דקות בתנור ואז קל יותר לקלוף אותם.
בסיר רחב מניחים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב.
- משלבים את הסילאן ,סויה ורכז רימונים.
- הבצל ממשיך להתקרמל משלבים גם את הערמונים – אפשר לחצות אותם .
- מוסיפים מעט מים והתבלינים.
- מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה.
מחממים מחבת טפלון עם 2-3 כפות שמן.
- יוצרים קציצות שטוחות מהתערובת ומטגנים להזהבה קלה משני הצדדים.
- מעבירים את הקציצות לסיר , מוסיפים מעט מים מכסים ומבשלים כ- 40- דקות.
סיר משגע וטעים
תכינו אורז לבן כתוספת וזה מושלם !
מחפשים עוד מתכונים עם חזה עוף ? – מתכונים עם חזה עוף
אוהבים קציצות ? כאן מבחר מתכוני הקציצות שלי ויש הרבה !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.