מתכון לקוקלות מופלאות של סבתא עם שידרוגים שלי .
קוקלה היא הקציצה הכי טעימה ומנחמת שיש !
בכל תבשיל/ טבחה/ טפינה של סבתא שלי האהובה, היו קוקלות מופלאות שהייתי מחכה רק להן.
קוקלות רכות ועסיסיות מלאות בטעמים הנפלאים של התבשיל.
קוקלות הן הקציצות שיושבות למעלה בחמין או בתבשיל ,עשויות בבסיס מסולת שומן ותבלינים.
למעשה בכל חמין מכל עדה יש משהו טעים ומנחם שיושב למעלה בסיר של החמין וסופג את הטעמים של הסיר כמו קישקע בחמין אשכנזי או קציצות לחם בחמין ספרי וכו’.
המון חברים וגולשים של האתר, חוזרים ושואלים אותי איך מכינים קוקלות ,
אמנם יש לי כאן בבלוג מתכון לקוקלות בפוסט אחר אבל כדי שיהיה מסודר השבוע הכנתי קוקלות לחמין מופלא, צילמתי שלבים וערכתי מתכון מסודר
את הקוקלות אפשר להניח בכל תבשיל שמכינים החל מצלי עוף, טבחות וכמובן כל סוגי החמין.
לקוקלה גירסאות רבות ובכל משפחה מכינים אותן קצת שונה אז זו הגרסה שלי
לחצו כאן למתכון לחמין מושלם לשבת
לפני שמתחילים מצטרפים – מתנות קטנות האינסטגרם
איך מכינים קוקלות ?
המצרכים – 8 קציצות קוקלה
חצי כוס סולת
חצי כוס קמח מצה
2 פרוסות חלה רטובות סחוטות
חצי כוס מים חמים
2 ביצים
בצל קצוץ
כ- 4-5 כפות שומן מומלץ מאסאדו (סבתא הייתה מכינה גם עם שומן עוף ) אפשר גם שומן כבש
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
מלח , פלפל שחור בנדיבות
אופן ההכנה –
מניחים את הסולת בקערה ומוסיפים את המים החמים.
משלבים קמח מצה וגם מפוררים את פרוסות החלה .
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל והשומן כ 3-4 דקות.
מכניסים למעבד מזון או מוט בלנדר ומרסקים מעט ב 3,4 פולסים.
מעבירים לקערה משלבים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
מכינים את התערובת לפני הכנת החמין/תבשיל ומשהים בצד לספיגת טעמים.
התערובת אמורה לצאת רכה אך יציבה – אפשר להוסיף מעט מים .
כשהתבשיל רותח יוצרים קציצות לגודל הרצוי ושמים למעלה .
קוקלות של חמין זה פשוט מעדן !
קוקלות על טפינה של תרד – טבחה בסלק –
טפינה של שבת למביני עניין – מי מכיר ? יובל בני הכין גאה שיש דור ממשיך 😘
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום חמישי, 5 בדצמבר 2019
כל מתכוני החמין שלי
מאגר המתכונים מהמטבח הטריפוליטאי שלי
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ?
הצטרפו לדף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי”
וגם לקבוצה ” התפריט היומי”
כאן קישור לאינסטגרם שלי בואו לעקוב ושתפו חברים !