מרק עגבניות פשוט מופלא וטעים.
טעם עמוק של עגבניות טריות בתוספת בזיליקום טרי וריחני זה פשוט מושלם.
מגישים עם טוסט לחם וגבינת פרמזן
ארוחת ערב משמחת ומחממת ליום סגרירי שבקרוב יגיע …
בכל מקרה אני את עונת המרקים שלי מתחילה אחרי החגים ,אז אצלי כבר יש מרק כמעט בכל יום.
אני אוהבת כל פעם להכין מרק אחר.
את המרק הזה הכנתי פעמים רבות והשבוע גם הצלחתי לצלם אותו.
אז מעלה לכם מתכון למרק עגבניות קלאסי, קל ונהדר ששווה להכין.
המצרכים –
8-10 עגבניות בשלות
כוס פסטה (מחית עגבניות עדיף מסוג איטלקי)
6 שיני שום כתושות
צרור עלי בזיליקום טרי 3 ענפים יפים.
כוס יין לבן
שמן זית
מלח,פלפל שחור
חצי כפית סוכר לאיזון אם חמוץ מידי.
אופן הכנה –
מרתיחים מים בסיר ומכניסים את העגבניות לחליטה קלה כדי לקלוף אותם בקלות.
מסננים וקולפים.
לאחר שהעגבניות קלופות חותכים לקוביות ומניחים בסיר עם 3 כפות שמן זית.
בישול של כמה דקות תוך כדי עירבוב ומוסיפים את השום והפסטה.
מוסיפים גם את היין הלבן והבזיליקום מלח, פלפל שחור.
מוסיפים מים לכיסוי ומרתיחים ואז מכסים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
טוחנים את המרק -עם בלנדר מוט (או מעבד) למחית חלקה.
מגישים את המרק עם טיפטוף שמן זית, עלי בזיליקום טריים ,פרמזן מגוררת וטוסטים.
זה פשוט נפלא
*במידה ורוצים טעם חלבי למרק ניתן להוסיף כף של חמאה או שמנת מתוקה לתערובת לפני ההגשה.
מרק עגבניות בסגנון איטלקי
כנסו לכל מתכוני המרקים
מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
בואו להיות איתי כאן באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!
בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”