קבלו את המתכון המושלם של מירי ללחמניות פריקסה .
איך מכינים לחמניות פריקסה מטוגנות ?
מתכון של מירי קינן !
המצרכים –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף ערק
רבע כוס שמן
ביצה
כף מלח
כ- 2 וחצי כוסות מים או לפי הצורך
מתכון לפריקסה מושלם
אופן ההכנה –
מניחים בקערת המיקסר את הקמח ,שמרים,וסוכר עם כוס מים.
ממתינים מספר דקות עד לפתיחה של השמרים ואז מוסיפים ביצה,ערק,שמן,מלח ומים פושרים בהדרגה בערך כוס וחצי.
ממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות על מהירות בינונית.
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.
מחלקים לכדורים של 130 גר’ ויוצרים לחמניה מוארכת.
מניחים את הלחמניות על גבי פיסות נייר אפייה. חורצים במרכז ליצירת פס. (לא חובה)
מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
מחממים שמן לא רותח (160-170 מעלות) מכניסים את הלחמניות בעזרת נייר האפיה לשמן ושולפים את הנייר. מטגנים להזהבה משני הצדדים.
לאחר שכל הלחמניות מוכנות ומטוגנות ממלאים את הפריקסה במה שאוהבים
מכינים-
טונה מפוררת, ביצים קשות פרוסות.
תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
אריסה , לימון כבוש, מלפפונים חמוצים,
זיתים שחורים, ירקות חתוכים , פלפל חריף
ארוחה מושלמת לפנק את המשפחה
אני ממש הולכת להכין !
תודה מירי אהובה על מתכון מושלם !
פריקסה – מתכון לפריקסה מושלם
- את הלחמניות אפשר לאפות בתנור,אחרי התפחה שניה להכניס לתנור 180 מעלות כחצי שעה. אבל הטעם שונה !
מבחר ענק של מתכוני לביבות
מתכונים לחנוכה כאן
מבחר ענק של מתכונים והכל צמחוני !