פיתות ירק על מחבת – מהיר וטעים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

פיתות ירק מהירות על מחבת .

מכינים בצק פיצה מהיר

קוצצים קצת ירוקים שיש בגינה או במקרר

ומכינים בקלות את הפיתות המשגעות האלה

 

המצרכים-

בצק –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

2 כפות שמן זית

כ – כוס וחצי מים

כף מלח

לירק-

צרור קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות שמיר קצוץ

כפית אורגנו יבש

כפית בזיליקום יבש או טרי

אפשר זעתר/טימין מה שיש לכם בבית

להברשה –

כ- 3 כפות שמן זית +חצי כפית שום גבישי

 

אופן ההכנה –

מכינים בצק במיקסר – לשים את המרכיבים עד לקבלת בצק מעט דביק.

מכסים ומתפיחים כשעה .

מחלקים ל- 2 כדורים . מכסים ומניחים בצד כמה דקות.

מערבבים את הירוקים הקצוצים יחד בקערה עם השמן.

פותחים כל כדור בצק ומרדדים  עם ממש מעט קמח.

מרדדים דק לעיגול או מלבן.

מהדקים מחצית מהירוקים על הבצק ומרדדים שוב כדי שהירוקים ידבקו לתוך הבצק.

מגלגלים לכרוכית. כך עושים גם עם הבצק השני .

מניחים בצד כמה דקות.

חותכים כל גליל בצק מגולגל ל-5 פרוסות עבות.

כל חלק מרדדים לצורת פיתה קטנה.

מחממים סיר טפלון עם המכסה לחום גבוה 5 דקות לפחות.

מניחים 2-3 פיתות ואופים משני הצדדים עם מכסה סגור .

זה ממש כמו טאבון הפיתות נאפות ממש בכמה דקות 2,3 דקות מכל צד.

מוציאים ואחרי שהכל מוכן מברישים בשמן זית עם שום גבישי שמערבבים עם מה שנשאר מהירק.

זה מושלם טעים להגיש עם שמן זית ובלסמי או יוגורט יווני ,טחינה. צזיקי ובכלל לכל ארוחה .

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments