זו עוגה שאני הכי אוהבת להכין כשבאים אלי אורחים.
תמיד היא מתקבלת בברכה ,כולם מתלהבים …וגם כי היא הכי קלה להכנה .
היא לא מושקעת , אין בה שעות של עבודה ותמיד תמיד קוצרת מחמאות.
אז אפשר לשלב בה תפוחים או אגסים ,או לשלב ביניהם.
בין כל הקינוחים שאני מכינה ומשקיעה כשאני מארחת ,
זו העוגה שתמיד תהייה בשולחן הקינוחים ,
גם כי היא טעימה וגם לאותם אורחים שמתאים להם קינוח פרווה ללא מוצרי חלב
השילוב של כל המרכיבים שיש בעוגה יחד, יוצר את הביס המושלם !
אל תנסו להחליף שום דבר תכינו אותה בדיוק לפי המתכון למטה
לעוגה אחת בתבנית אינגליש
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
2 ביצים
חצי כוס סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
רבע כוס מיץ תפוזים או מים
גרידה מתפוז או לימון
כוס +כף גדושה קמח תופח
קורט של סודה לשתייה
תפוח קלוף -זהוב או רויאל
אגס קלוף
חצי כפית קינמון
2 כפות חמוציות
כרבע כוס אגוזי לוז גרוסים גס
אופן ההכנה –
מערבבים קוביות תפוח עץ ואגס עם קינמון.
מקציפים את הביצים עם הסוכר וניל ומלח.
מוסיפים את השמן והמיץ. מוסיפים את הקמח וסודה לשתייה.
מערבבים עד שהבצק חלק.
מעבירים שליש לתבנית ומעל מחצית מתערובת התפוח.
ושוב בצק ושוב תפוח ולמעלה הבצק הנותר.
מפזרים אגוזים לוז למעלה ומכניסים לאפייה 175 מעלות כ- 40 דקות.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור אפשר וקצוי לזגג במייפל או מעט דבש.
בהצלחה
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מוזמנים לאינסטגרם שלי שם תוכלו לראות את כל הסרטונים שלי
מתנות קטנות האינסטגרם