עוגת וניל נדירה – רכה ועסיסית עם קרם מפנק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לנכד שלי מלאו שנתיים והתבקשתי להכין עוגה חגיגית לגן.

במקום להכין עוגת שוקולד רגילה עם סוכריות, החלטתי שהפעם אכין עוגת וניל רכה עסיסית שכל ילדי הגן יאהבו.

את העוגה הכנתי פרווה לפי בקשת הגננת.

יצאה עוגה מהמממת, פשוט וואו – כולם השתגעו, הילדים אהבו – לא נשאר פירור..

והגננת ביקשה את המתכון.

כיוון שהייתה מוצלחת כל כך,

הכנתי אותה שוב לשבת  בגרסה חלבית ובאמת היא יצאה מהממת, טעימה בטירוףףף.

עוגה מעודנת מאוד לא מתוקה מידי בדיוק בטעם הנכון – מעולה כעוגה משפחתית לסופי שבוע

פשוט מוצלחת וקלה להכנה – האפיה בתבנית מלבנית היא מהירה יותר אז שימו לב לא לאפות יתר על המידה!

המצרכים-

5 ביצים מופרדות

200 גר’ חמאה מומסת/נטורינה לפרווה/או 3/4 כוס שמן

כוס ורבע סוכר

250 מ”ל שמנת מתוקה/שמנת חמוצה/לפרווה קרם קוקוס/שמנת צמחית

2 כוסות ורבע קמח תופח

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

קורט מלח

לציפוי-

אריזה שמנת מתוקה /פרווה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1/4 כוס חלב /צמחי/מים

סוכריות לקישוט

אופן ההכנה –

מפרידים ביצים.

מקציפים חלבונים עם סוכר .

בקערה נוספת טורפים היטב את החלמונים עם השמנת , חמאה  ווניל.

משלבים את הקמח .

מעבירים את קצף החלבונים ב 3 פעמים ומקפלים בערבוב עדין עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה.

מעבירים לתבנית – מלבנית בינונית

מכניסים לאפייה 175 מעלות כ- 35 דקות או עד שרואים שהעוגה התייצבה במרכז.

לאחר שהעוגה מתקררת מקשטים בקרם.

מקציפים שמנת עם אינסטנט וחלב ומקשטים מעל העוגה עם סוכריות.

במיוחד לילדי הגן – עוגת וניל נדירה רכה ועסיסית עם קרם מפנק

*במידה ומתעצלים אפשר להכין את העוגה בחושה ללא הפרדת הביצים – תצא קצת יותר דחוסה.

לקרם חלבי עשיר

נמיס 100 גרם שוקולד לבן בחצי מהשמנת

נקרר היטב ונקציף עם השמנת הנותרת .

עוד אפשרות עם קרם שוקולד גנאש למעלה

150 גרם שוקולד מריר או חלב  להמיס עם חצי אריזה שמנת מתוקה/פרווה

עוגות – מאגר ענק של מתכונים לכל סוגי העוגות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן  להצטרף לווטסאפ שלי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

 

 

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
נטלי
10 months ago

כיצד מומלץ לשמור את העוגה? בחוץ או במקרר?

עדן
1 year ago

מה גודל התבנית?