
הכנתי עוגת דבש קלה ומהירה.
ומעליה מניפת תפוחים לקישוט
יצאה יפה וכמובן שגם טעימה
העוגה נהדרת ומומלץ להגיש עם כדור גלידה וזילוף של דבש או מייפל מעל
תבנית עגולה 22-24
המרכיבים-
3 ביצים
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
1/2 כוס דבש
1/4 כוס סילאן
1/2 כוס קפה שחור או תה עם תמצית כהה
כוס ורבע קמח
3/4 כוס קמח שקדים
חצי שקית אבקת אפייה
רבע כפית ס.לשתייה
קורט מלח
כפית גדושה קינמון
רבע כפית ציפורן
גרידה מתפוז
למניפת תפוח-
תפוח אחד או 2 קלופים -מסוג פינק ליידי או זהוב או ירוק מה שיש לכם
אופן ההכנה –
מכינים את הקפה – כפית קפה בתוך 1/3 כוס מים רותחים. מקררים
(אפשר במקום קפה – תה או נס קפה .)
בקערה אחת מערבבים את כל הקמחים ,עם אבקת אפייה ,ס. לשתיה , קינמון וציפורן.
בקערה גדולה או במיקסר מקציפים/ טורפים ביצים וסוכר.
אחר כך מוסיפים שמן ,ובאותה כוס מוסיפים את הדבש והסילאן.
כך הדבש מתחלק מהכוס ולא נדבק .
מוסיפים גם את הקפה (ללא המשקעים)
מערבבים היטב ומוסיפים את תערובת הקמח וגרידה של התפוז.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה .
פורסים את התפוח לפרוסות דקות – אם רוצים שיהיה שווה ודק – עדיף במנדולינה.
מסדרים כמו מניפה מעל תערובת העוגה
מכניסים לאפייה 169 מעלות כ- 4- דקות או עד שהעוגה תתייצב.
לאחר אפיה לזלף קצת דבש למעלה או מייפל.
