
עוגת גבינה מהירה שמכינים במיקרו
עוגה אישית קטנה טעימה ולא מאוד משמינה
היא ללא גלוטן כך שמתאימה לפסח.
זה פתרון מהיר לקינוח כשמפתיעים אתכם אורחים או הילדים רוצים משהו מתקתק .
פשוט וקל
אפשר גם להחליף את הסוכר בתחליף סוכר.
מתכון ותיק שלי שאני מכינה הרבה .
תכינו כוסות זכוכית מעט משומנות בחמאה.
המצרכים –
400 ג”ר גבינה לבנה(כמעט 2 קופסאות רגילות )
1/2 מיכל שמנת חמוצה
3-4 כפות שמנת מתוקה – לא חובה
1/3 כוס סוכר (אפשר יותר)
שקית או תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה –
בקערה מערבבים את כל המרכיבים עם מטריפה, עד שהתערובת אחידה וחלקה.
מעבירים לכוסות לחצי גובה.
מכניסים כל כוס בנפרד למיקרו לכ- 2 דקות.
תלוי בעוצמת המיקרוגל משתנה ממיקרו למיקרו!
מכניסים לדקה ובודקים בהתאם אם לא אפוי מכניסים לעוד דקה.
עדיף להכין בפולסים.
לאחר שיצאו מהמיקרו להעביר סכין על דפנות העוגה ולחלץ או פשוט להשאיר בכוסות ולהגיש ככה.
לקרר במקרר כמובן לפני ההגשה.
אפשר לאכול גם חם כמו סופלה.
היי
איזה גודל כוסות וכמה?