עוגיות שוקולד צ’יפס – מתכון מנצח
אני מכינה כל שבוע קופסה מלאה בעוגיות האלה.
אלו העוגיות הכי אהובות בבית וגם ההכנה שלהם היא ממש קלה ופשוטה.
יש לי כאן המון ורסיות של מתכונים לעוגיות שוקולד צ’יפס בבלוג.
השבוע הכנתי מתכון קצת חדש –
שיניתי את הכמויות של המרכיבים והגעתי לעוגייה שיצאה פשוט מושלמת
אז קדימה, אתם חייבים להכין את העוגיות ,
הילדים ממש אוהבים את העוגייה הזו והיא פשוט נהדרת.
אני גם משלבת בעוגייה קמחים יותר בריאים ואף אחד לא באמת שם לב לזה .
הטעם ממש זהה לעוגייה עם קמח לבן פשוט
כמובן ישנה אפשרות להכין פרווה עם נטורינה במקום חמאה
איך מכינים עוגיות שוקולד צ’יפס ?
מתכון מנצח וקל להכנה
המצרכים-
200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
ביצה
חצי כפית מלח
80 גר’ (כחצי כוס) סוכר חום
80 גר’ סוכר רגיל (חצי כוס פחות כף גדושה)
כפית מחית/ת. וניל איכותית או 2 שקיות סוכר וניל
230 גר’ קמח – ניתן ומומלץ להשתמש בקמח כוסמין מלא או שיפון מלא
אני שמתי כוס קמח שיפון מלא וכוס קמח כוסמין מלא
(אפשר לשלב חצי כוס קוואקר במקום חצי כוס מהקמח)
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גר’ שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות או שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה –
- מרככים מעט את החמאה/נטורינה במיקרו – לא להמיס אותה.
- מערבבים היטב עם סוכר,מלח, וניל וביצה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה .
- מחממים תנור על 175 מעלות
- בעזרת כף – מניחים כדורים על נייר אפייה לא צמודים מידי כי העוגייה תופחת.
- אופים כ- רבע שעה או עד שרואים שהעוגיות מזהיבות מעט.
- נותנים לעוגייה להתקרר מעט ואז היא מתמצקת. לאחסן בקופסה אוטמה
מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי
מתכונים פרווה
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
חום טורבו או עליון תחתון ?