אני מאוד אוהבת פרג
מהמכורים למרקם ולטעם של הפרג.
אז אם אתם כאלה בטוח נכנסתם למתכון הזה
בצק פריך נהדר עם מלית פרג מגולגל כשבלולים.עוגיות שכיף שיש אותן בבית.
תכינו לשבת ותפנקו את המשפחה
המצרכים-
לבצק –
3 כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפייה
200 גר’ חמאה
1/3 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
קורט מלח
גרידה מלימון
ביצה
כרבע כוס חלב
מלית פרג –
150 גר’ פרג טחון טרי
חצי כוס חלב
30 גר’ חמאה
כפית קורנפלור
גרידה מלימון או תפוז
קורט קינמון – למי שאוהב
חצי כוס סוכר
ביצה
חופן שקדים או אגוזים טחונים
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק במיקסר או במעבד מזון.
מערבבים תחילה חמאה וקמח עם סוכר עד לתערובת פירורית ואז מוסיפים את הביצה והחלב בהדרגה עד שנוצר בצק חלק, במידה ולא מתגבש מוסיפים עוד טיפות חלב.
שמים את הבצק במקרר לחצי שעה מנוחה אפשר גם יותר.
מכינים מלית –
מבשלים בקלחת את הפרג ,קורנפלור עם חלב חמאה וסוכר.
לאחר שקצת מסמיך מורידים מהאש ומוסיפים גרידה מלימון ואת חופן האגוזים הטחונים.
מקררים ומוסיפים ביצה.
מקררים היטב במקרר.
פותחים בצק מחלקים ל- 3 .
מרדדים למלבן ומורחים שכבת פרג .
מגלגלים ופורסים לשבלולים.
מניחים על ניר אפיה.
אופים על 170 עד שזהוב כ- 30 דקות.