עוגיות קוואקר – שיבולת שועל מקמח כוסמין מלא – מופחתות חמאה
עוגיות קוואקר אני מכינה על בסיס שבועי .
אלו העוגיות האהובות ביותר על בני החייל.
כל יום ראשון אני מציידת אותו בקופסאות מלאות בעוגיות האלה.
הכי אהובות על כל החברה בצבא.
עוגיות מעולות שמשמשות גם כארוחת בוקר זריזה עם הקפה או חלב.
גם טעים גם בריא !
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן
לאחרונה עקב מחסור גדול של חמאה בשווקים ,
אני מנסה לאפות עם פחות חמאה ולשלב שמן במקום .
בעוגות, הרבה יותר קל להחליף חמאה בשמן.
עוגיות זה קצת יותר מסובך- כי רוצים אותן קריספיות וקשות.
שמתי לב שאם אני שמה כמות קטנה של חמאה,
ומשלבת גם שמן – התוצאה ממש דומה למקור שעשוי מחמאה בלבד.
העוגיות מכילות קוואקר והרבה , כמו כן קמח כוסמין מלא – בריא ועשיר יותר.
מופחתות סוכר שממש אין צורך להעמיס בעוגיה מסוג כזה – השוקולד שמשולב בעוגיה
מוסיף מתיקות רבה.
איך מכינים עוגיות קוואקר שוקולד צ’יפס – מופחתות חמאה ?
המצרכים –
50 גר’ חמאה
חצי כוס שמן (רוצים רק חמאה – תחליפו ב110 גר’ )
1/3-1/2 כוס סוכר
2 כפות סילאן
שקית סוכר וניל
קורט מלח
ביצה
כוס וחצי קוואקר – פתיתי שיבולת שועל (לא שלמה)
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
חצי שקית אבקת אפייה
100 גר’ שוקולד חתוך לקוביות קטנות (אני משלבת חצי מריר חצי חלב)
מחממים תנור 170 מעלות
אופן ההכנה-
- בקערה טורפים חמאה רכה , עם שמן, ביצה, סוכר, מלח, וניל וסילאן.
- משלבים את הקוואקר והקמח עם אבקת האפייה
- מוסיפים גם את השוקולד השבור.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה
- מניחים על נייר אפייה כף מהתערובת לכל עוגיה , שומרים על רווח בין העוגיות כי הן תופחות .
- מכניסים לאפייה לתנור 170 מעלות כ 25- 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות יפה
- לאחר שהעוגיות התקררו מאחסנים בקופסה אטומה.
עוגיות קואקר מקמח כוסמין מלא – מופחתות חמאה !
שוות, טעימות וקצת יותר בריאות !
כנסו – מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי
אוהבים קוואקר ? – מבחר מתכונים עם קוואקר