אתם ודאי מכירים את זה ,
כמעט בכל בית יש ילד אחד או שניים
שלא אוהבים לאכול הרבה מרכיבים ואוכל מזין ורוב הזמן הם אוכלים רק ואוכל מאוד מסויים.
בקיצור ילדים בעייתיים באוכל.
אז מה עושים ?
לפחות בתוך הקינוחים שהם תמיד אוהבים … מכניסים להם כמה מרכיבים יותר בריאים.
קמחים זה מאוד קל להחליף-במיוחד בעוגות כהות כמו שוקולד- (אני מחליפה לקמח שיפון מלא ) וגם טוחנת אגוזים במקום חלק מהקמח.
הילדים לא מרגישים ועוגת השוקולד הרבה יותר טעימה ורכה .
לנכדים שלי אני מכינה עוגיות קוואקר שמכילות בתוכם את כל המרכיבים הבריאים שיש לי במזווה.
במסווה של עוגיות שוקולד צ’יפס יוצאות באמת עוגיות עם המון מרכיבים בריאים,
פחות מתוקות שזה ממש לא מורגש ,מבטיחה לכם – הם ממש אוהבים את זה ככה לא מתוק מידי!
וגם לנו המבוגרים – עוגייה כזו עם כוס קפה בבוקר זה אחלה מתיקות בלי נקיפות מצפון…
אז מה צריך כדי להכין לילדים או לנכדים או לנו … קינוח עם מרכיבים בריאים ?
קערה ומטריפה וכמה דקות של עבודה
וכמובן ללכת לחנות תבלינים ולהצטייד בכל מרכיבי הבריאות האלה
זרעי צ’יה , זרעי פשתן ,קוואקר (אפשר גם מלא ) סובין שיבולת שועל
וכל האגוזים והגרעינים .
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים – 15 עוגיות
120 גר’ חמאה רכה או (שמן קוקוס )
רבע עד שליש כוס סוכר (אפשר להמתיק יותר וגם עם מתיקים אחרים )
שקית סוכר וניל
קורט מלח
ביצה
כוס קוואקר
חצי כוס קמח כוסמין
חצי שקית אבקת אפייה
רבע כוס צ’יה
2 כפות סובין שיבולת שועל
2 כפות זרעי פשתן טחונים
חופן אגוזים גרוסים (לא חייבים)
50 גר’ שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות או שוקולד צ’יפס
קצת סוכריות צבעוניות לקישוט למעלה.
אופן ההכנה –
מערבבים הכל יחד בקערה
חמאה עם סוכר וביצה.
ואחר כך מוסיפים את שאר המרכיבים.
לאחר שהתערובת חלקה יוצרים כדורים ומניחים על נייר אפייה .
פוחסים מעט עם היד ומקשטים למעלה במעט סוכריות צבעוניות- (לא חובה אבל זה מושך את הילדים לגעת בעוגייה)
אופים על 160 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות היטב.
מקררים ומאחסנים בקופסה.
הילדים פשוט משתגעים על העוגיות האלה
מתנות קטנות האינסטגרם