אני אוהבת להכניס למתוקים שלי את פירות העונה.
השבוע הכנתי בצק פריך נהדר לעוגיות פאי עם שילוב של רפרפת תותים שהכנתי ממש בכמה דקות.
מעל פיזרתי פירורי קראמבל חמאה והכל יחד יוצר ביס מושלם ומפתיע.
בואו תכינו ותפתיעו .
אם גם לכם יש תותים שממש עוד מעט נרקבים…
תוכלו להכין איתם את המעדן הזה
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
בצק –
150 גר’ חמאה רכה
1/3 כוס אבקת סוכר (או 3 כפות סוכר )
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון
ביצה
קורט מלח
2 ורבע כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
לרפרפת של התותים –
200 גר’ תותים
רבע כוס סוכר
כפית קורנפלור
2-3 כפות מים
לקראבמל –
20 גר’ חמאה
כף סוכר
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון
כשליש כוס קמח
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק – מערבבים יחד בקערה את כל המרכיבים .
עוטפים ושמים בקירור לפחות שעה.
מכינים את הרפרפת-
מניחים את התותים בקלחת עם הסוכר מערבבים ומוסיפים כף מי.
מחממים על האש כמה דקות ומערבבים כל הזמן עד שהתותים מתרככים ומגירים נוזלים.
מערבבים את הקורנפלור ב2 כפות מים ומוספים לקלחת ממשיכים בבישול תוך כדי עירבוב דקה או 2.
התערובת מסמיכה ואז מורידים מהאש .
מקררים היטב.
מפוררים עם הידיים את מרכיבי הקראמבל . מניחים בצד.
מוציאים את הבצק .
מכדררים לכדורים – שקלתי כ-25-30 גר’
מניחים על נייר אפייה .
מועכים בעזרת כוס שיש לה קוטר קטן , ויוצרים גומה .
בתוך הגומה ממלאים כף מתערובת התותים.
מפזרים את פירורי הקראמבל למעלה .
אופים 170-165 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים.
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “