
עוגיות עבדי מלוחות הן כייפיות ותמיד נחמד שיש אותן בבית
בתוך קופסה לנשנוש מלוח ומנחם .
אפשר להכין אותן גם עם קמחים מלאים ובריאים יותר
וכמובן שלהכין אותם עם שמן זית שהוא הרבה יותר בריא מהשמנים הרגילים.
זה מתכון משופר שהכנתי עם שמרים יבשים .
הטעם והמרקם של העוגייה הכי מוצלח
אז תלכו על הגרסה הזו כי היא הרבה ויתר טעימה מהגרסה הפשוטה עם אבקת האפייה.
אני ממש ממליצה !
זה מתכון לכמות של כ-2 מגשי תנור
המרכיבים-
4 כוסות קמח (אפשר גם כוסמין מלא או לערבב קמח מלא עם רגיל )
כף שמרים יבשים – 10 גרם
1/4 כפית אבקת אפייה
כף גדושה סוכר
כף מלאה מלח
3/4 כוס שמן זית (או רגיל)
כוס מים או טיפה יותר
רבע כוס שומשום
3 כפות קצח – (אופציה אני מאוד אוהבת )
אפשר גם כפית זרעי קימל
אופן ההכנה –
בקערה מערבבים את השמרים עם חצי כוס מהמים וסוכר .
נותנים לתערובת לתפוח מעט כ- רבע שעה.
ואז מוסיפים את הקמח , את המים והשמן מערבבים ומוסיפים את כל שאר המרכיבים .
לשים היטב כ- 2-3 דקות עד שהבצק חלק וגמיש .
במידה והרגשתם שלא מתגבש תוסיפו עוד מים .
הבצק לא צריך להיות דביק – אלה יציב.
אפשר ללוש גם במיקסר.
מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים למנוחה של חצי שעה.
מחלקים את הבצק ל-2.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה למלבן גדול בעובי של כחצי ס”מ .
חותכים לרצועות בעובי של כ- ס”מ .
כך נוח לגלגל ובשיטה הזו , בתוך כמה דקות כל הכעכים מוכנים.
לוקחים כל רצועות ומגלגלים לכעך.
מניחים עוד רבע שעה למנוחה ומכניסים לאפייה של כ- 30 דקות 170 מעלות
ועוד 10 דקות לייבוש על 150 מעלות .
זה תלוי בחוזק התנור תבדקו שאפוי טוב.

קבלו מתכונים שווים ומגוונים לשלל עוגיות – לוחצים כאן והמתכונים עולים
וכאן מתכונים מהירים וקלים