עוגיות מרציפן – שכבות בצק פריך ומרציפן ביס חלום

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי בצק פריך נהדר ובתוכו הכנסתי שכבת מרציפן שהכנתי לבד בצורת ממרח.

חתכתי את השכבות בצורת משולש דמוי אוזן המן כדי שיתאימו לי לפורים .

יצאו עוגיות מופלאות – מי שאוהב שקדים ומרציפן פשוט יתענג.

מכינים בצק פריך עשיר ומשובח, המלית עשויה משקדים טחונים סוכר ועוד תוספות,

כדי שיצא כמו ממרח כי צריך למרוח אותו על הבצק הפריך.

אני מאוד אוהבת שקדים ומשלבת אותם בהמון מתכונים שלי

כנסו כאן מתכונים עם שקדים 

המצרכים-

320 גרם קמח (2 ורבע כוסות מדידה)

50 גרם קמח שקדים (חצי כוס)

כפית אבקת אפיה

2 כפות סוכר

2 חלמונים (החלבונים לשמור למילוי)

200 גרם חמאה/נטורינה

כרבע כוס חלב/מים

קורט מלח

למילוי המרציפן-

200 גרם שקדים טחונים (אפשר להשתמש גם בקמח שקדים מולבנים)

כוס סוכר

חצי כוס מים

כפית מחית וניל /2 שקיות סוכר וניל

כפית גרידה מלימון

כף תמצית שקדים איכותית

2 חלבונים

30 גרם חמאה/נטורינה לפרווה

אופן ההכנה –

הכנת המלית –

אם יש לכם שקדים מולבנים שלמים עדיף לטחון במקום לפני ההכנה .

מחממים בקלחת את הסוכר עם המים , הסוכר נמס והתערובת רותחת ומסמיכה מעט ,

בערך 15 דקות בישול.

מוסיפים לתוכה את השקדים ובוחשים כדקה.

מורידים מהאש.

מקררים מעט ומוסיפים את גרידת הלימון החמאה, ת. שקדים ואחר כך את החלבונים.

מקררים היטב את התערובת כדי שאפשר יהיה להשתמש למילוי.

הכנת הבצק-

במעבד מזון או מיקסר מעבדים קמחים סוכר וחמאה/נטורינה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד .

במידה וחסר נוזלים מוסיפים עוד טיפונת.

מניחים בצד לכמה דקות.

מחלקים בצק ל- 2

מרדדים כל חלק על נייר אפייה, למלבן בעובי חצי ס”מ בערך.

מורחים על מחצית המלבן שכבת מרציפן ומקפלים את החלק הלא מרוח מעל החלק המרוח.

מניחים בתבנית. על גבי נייר אפייה .חותכים למשולשים .

מכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה .

ואז מכניסים לאפייה תנור מחומם על 170 מעלות בערך 25-30 דקות.

לאחר קירור בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.

עוגיות נפלאות ומיוחדות.

כנסו ותראו איך הכנתי בדיוק

עוגיות מרציפן – שכבות בצק פריך ומרציפן ביס חלום

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments