
הכנתי השבוע כמו כמעט בכל שבוע
עוגיות מגולגלות , יצאו ממש טעימות, פריכות במידה הנכונה ,
יפות מדוגמות וברור שטעימות .
וזה הבצק הכי מוצלח לעוגיות המגולגלות שלי
ומשתפת כאן
עוגיות מעולות לשבת ולכל יום בשבוע .
מומלץ שיהיו לכם כאלה לשעת הקפה .
המצרכים –
4 כוסות קמח (560 גרם)
כפית גדושה אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
קורט מלח
3 כפות סוכר (אפשר גם בלי סוכר)
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון
מילוי –
כל מה שאתם אוהבים
ממרח תמרים ,אגוזים קינמון
ממרח חלבה
ממרח שוקולד
וכל ממרח אחר.
אופן ההכנה –
מניחים בקערה את החמאה עם הסוכר ומועכים קצת.
מוסיפים את שאר המרכיבים כשאת הקמח בסוף.
מערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים לקירור .
אני מקררת לילה .
אפשר כמה שעות .
לפני שמתחילים בעבודה מוציאים את הבצק לשיש.
נותנים לו קצת להפשיר ולהתרכך כרבע שעה כדי שיהיה נוח לרדד אותו.
מחלקים ל-3-4 חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן ומורחים בממרחים.
מגלגלים לכרוכיות .
מניחים את הכרוכיות המוכנות בתבנית על נייר אפייה.
שמים את התבנית במקרר לחצי שעה .
אחר כך חותכים לפרוסות ומכניסים לאפייה 170 מעלות של כ- 25 דקות
יוצא מדהים !
בהצלחה
חוברת מתכונים לכל העוגיות שלי
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי