
הכנת חמוצים בבית היא קלה ואתם חייבים להכין.
העיקרון היחיד שמנחה את ההחמצות – להכין רק עם מלח
וכמובן תוכלו להוסיף תבלינים עמו עלים ירוקים או שום או פלפל חריף
אבל בשום אופן אין להשתמש בחומץ שהורס את החיידקים הטובים שנוצרים בתהליך התסיסה !
עוד דבר הכי חשוב להצלחה –
מעקרים את צנצנות זכוכית על ידי שטיפה במים רותחים וייבוש בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך 10 דקות.
עגבניות מוחמצות במלח – זה מעדן ואני חושבת שהוא מגיע מהמטבח הרומני – כי ידוע שרומנים מחמיצים כל דבר.
(גם אבטיח…)
העגבניות – בוחרים את אלו הירוקות או מעט אדומות וקשות.
הן יוצאות קריספיות, חמצמצות-מתוקות, ומלאות בטעמים עזים .
עגבניות מוחמצות הן תוספת נהדרת לכל ארוחה,
מעבר לטעמן המופלא, הן גם דרך מצוינת לשמר את טעם הקיץ של העגבניות הטריות לאורך זמן, ובונוס נוסף:
הן מהוות מקור נהדר לפרוביוטיקה טבעית, התורמת לבריאות מערכת העיכול.
המצרכים –
כחצי קילו עגבניות טריות קשות עדיף קצת ירוקות
מלח גס
מים תוספות
שמיר ושיני שום
אופן ההכנה –
ראשית מעקרים את הצנצנות
אני מעדיפה להכין בצנצנות לא גדולות .
שוטפים היטב את העגבניות.
אם משתמשים בעגבניות גדולות יותר, חותכים אותן לרבעים או חצאים.
מערבבים בקערה גדולה מים – על כל כוס מים לשים כפית מלח גס .
לערבב ולהמיס את המלח.- זה הנוזל לתסיסה.
מילוי הצנצנות-
מניחים בתחתית כל צנצנת מעט שום, וענפי שמיר.
מסדרים את העגבניות בצפיפות עד סוף הצנצנת.
יוצקים את נוזל ההחמצה שהכנו מראש -(המים עם המלח)
סוגרים את הצנצנות היטב ומניחים על השיש .
זה לוקח בערך 3-5 ימים והעגבניות מוכנות – תלוי במזג האויר שבחוץ במידה וחם מאוד הן מוכנות יותר מהר.
- עגבניות חמוצות: לא רק טעים, גם בריא – מקור טבעי לפרוביוטיקה
- פרוביוטיקה בביס: מתכון לעגבניות מוחמצות שיעשו לכם טוב בבטן
- עגבניות מוחמצות: המנה שתשדרג את הארוחה ותחזק את מערכת העיכול