סלט ירוקים בשילוב בטטה ועדשים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סלט של אוסף עלים ירוקים נהדרים בשילוב של עדשים וובטטה,

סלט שהכנתי לאירוח, חגיגי ומרשים.

יכול לשמש גם כארוחה צמחונית שלמה בריאה ודיאטטית.

 

מכיל גם פחמימה טובה -בטטה וגם קטניות – העדשים ובליווי של ירוקים זה שילוב מצויין .

 

להכנה –

עלי בייבי ירוקים כחצי חפיסה

חסה טרייה שתהיה קראנצ’ית- עגולה או בלבבות

3-4 ענפי סלרי טרי קצוצים

בצל קטן פרוס

1/4 כוס עדשים שחורות

בטטה בינונית

הרוטב-

כף חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

כף דבש/סילאן

מעט מלח, ופלפל  

 

משרים את העדשים כשעה לפחות – מבשלים עד לריכוך קל-

ההמלצה שלי להשרות מראש את העדשים, ואחר כך להכניס למקרר

אחרי יום יומיים העדשים נובטות ואז ממש אין צורך בבישול.

מכניסים את הבטטה למיקרו בפולסים ל2-3 דקות עד לריכוך.

מחכים שתקרר היטב.

מקלפים אותה וחותכים לקוביות קטנות.

מערבבים את חומרי הרוטב בצלוחית.

פורסים את הבצל ומשרים אותו בחומרי הרוטב.

מסדרים בקערת הגשה את הירוקים חותכים את החסה בידים.לפרוסות גסות.

מניחים את קוביות הבטטה ומפזרים את העדשים.

לפני ההגשה מסדרים את הבצל מעל ושופכים את הרוטב הנותר.

בתאבון – סלט נפלא.

 

מתכוני אוכל צמחוני כאן 

אם לא אוהבים בצל אפשר לוותר עליו ולהגיש עם הרוטב.

 

כל מתכוני הסלטים שלי 

 

מבחר מתכוני לייט 

 

חזרה לדף הבית !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments