סלט חצילים ועגבניות מתכון מנצח – ללא טיגונים !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הסלט הזה טעים טעים. אין אחד שלא אוהב אותו.

ההכנה שלו היא קלה מאוד והתוצאה נפלאה .

לא מטגנים את החצילים אבל בטעם זה כאילו טיגנתם אותם .

גם את העגבניות אני טוחנת למחית וכך מוסיפה במקום להשתמש ברסק עגבניות .

יוצא סלט מופלא טעים חריף בקטנה ותוספת נהדרת לשולחן הסלטים .

 

המצרכים –

חציל אחד בינוני 

2 עגבניות בשלות 

2 שיני שום 

פלפל ירוק חריף – לפי הטעם האישי 

מעט מלח 

פלפל שחור 

קורט של כמון 

פטרוזיליה טרייה לקישוט 

אופן ההכנה –

פורסים את החציל וחותכים לקוביות גדולות.

מחממים מחבת כבדה עם 2-3 כפות שמן זית.

מסדרים במחבת את קוביות החצילים.

נותנים להם צלייה מצד אחד והופכים לצד השני.

אחרי כדקה צלייה מוסיפים כרבע כוס מים ומכסים במכסה של המחבת ונותנים עוד כמה דקות בישול על אש גבוהה.

החציל מתרכך והמים נספגים .

במקביל , טוחנים את העגבניות עם השום במוט בלנדר.

מוסיפים למחבת עם החצילים יחד עם הפלפל החריף.

ממשיכים בבישול עוד כמה דקות עד שהכל מצטמצם.

מוסיפים תבלינים.

לאחר צמצום הנוזלים מכבים את האש .

לאחר קירור מגישים עם פטרוזיליה מעל .

בא לכם שקשוקת חצילים ?

תוסיפו ביצים למחבת ממש כמו שעושים שקשוקה – זה יוצא מעדן !

כל הפרטים על רכישת ערכות יום העצמאות בלינק כאן 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments