ריבת שזיפים היא אחת האהובות עלי ובימי החורף הקרים ממש כיף לפתוח את הבוקר עם פרוסה ועליה ריבת שזיפים של קיץ …
אני מאוד אוהבת ריבות מפירות העונה.
במיוחד בקיץ כמעט כל פרי מתאים להכנת מרקחת .
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
אצלי במקרר יש מדף שלם למעלה שבו עומדות צנצנות ריבה מכל עונות השנה.
בדרך כלל שנשארים לי פירות במקרר שלא אוכלים או שלא יצאו כל כך טעמים , ישר הופכים לצנצנת ריבה.
הכנתי ריבת שזיפים משזיפי העונה שהם יותר טעימים לריבה מאשר לאכילה.
את הריבה הזו תוכלו להכין גם משזיפי שגיב או כל שזיף אחר , או נקטרינות או אפרסקים.
אני גם מערבבת לפעמים אפרסק עם שזיף – יוצא מאוד טעים.
המצרכים-
קילו ו- 100 שזיפים – תשקלו לאחר שהוצאתם את הגלעין .
חצי קילו סוכר
חצי כוס מים
2 מקלות קינמון (אופציה למי שאוהב)
מיץ מחצי לימון
שימו לב !
בבישול של ריבה סוג הסיר מאוד מאוד חשוב להצלחה של הריבה.
אז תשתמשו בסיר כבד שאתם “סומכים” עליו שעושה את העבודה , כזה שגם קציצות ועוף או כל תבשיל אפילו אורז – יוצא מצוין בסיר .
אופן ההכנה –
את השזיפים לחתוך לרבעים או שמיניות.
לשים בסיר כבד – סיר נירוסטה טוב או סיר ברזל
(אני משתמשת וסומכת רק על הסירים מפעם הישנים והטובים,
הסירים החדשים שקניתי מאודד מאכזבים… לא מבשלים טוב.)
לשים את הסוכר ,המים , לערבב ולהוסיף מיץ לימון וקינמון.
להתחיל את הבישול על אש גבוהה רק עד לרתיחה לערבב היטב .
להעביר לאש הנמוכה בגז.
בישול של בערך שעה ורבע עד שהמרקם של הריבה הופך להיות ממש סמיך.
לערבב מידי כמה דקות.
לבדוק שלא נשרף!
כדי לבדוק אם הריבה מוכנה – מכניסים צלחת כמה דקות לפריזר.
לוקחים כפית מהריבה ומניחים על הצלחת הקרה,
אם הריבה נשארת יציבה ולא נוזלת סימן שהיא מוכנה
אחסון הריבות בצנצנת מעוקרת.
שופכים מים רותחים על הצנצנת ומייבשים.
לאחר שמוזגים את הריבה לצנצנת , סוגרים עם המכסה והופכים אותה עד לקירור מלא.
כך נוצר וואקום ששומר על הריבות לאורך זמן.
ככל שתשימו יותר סוכר בריבה היא תשמר לאורך זמן.
ריבות עם כמות מופחתת של סוכר אפשר בהחלט להכין , גם אותן אני מכינה,
אך כשפותחים ומשתמשים חיי המדף שלהן מתקצר .
מתכונים עם שזיפים
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “