בזיליקום הוא אחד מצמחי התבלין הכי אהובים עלי.
אני מרבה להשתמש בו במטבח שלי.
בעונת הקיץ הבזיליקום פשוט בשיא פריחתו. אני שותלת אותו באביב .
אפשר לשתול כמה שתילים.
הטיפ שלי לשתול אותו בעציץ גדול מאוד ואז הוא מתפתח לשיח של ממש.
כל כמה שבועות כשהשיח מתמלא, אני קוצצת כ-5-6 ענפים מלאים בעלים ומכינה מהם פסטו בייתי.
ממרח נהדר וזמין שיש במקרר.
מצויין למרוח בכריכים, על פוקצות, כרוטב לפסטות ועוד…
המצרכים-
5 כוסות עלי בזיליקום טריים
3 שיני שום כתושות ( אפשר יותר- לפי טעמכם)
10 שקדים מולבנים (או חופן צנוברים)
כפית חומץ
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3/4 כוס שמן זית
ההכנה-
מניחים את העלים השום והשקדים בקערת מעבד מזון או בלנדר ידני.
מוסיפים שמן זית ומתחילים לטחון תוך כדי הוספת השמן.
טוחנים עד לקבלת מירקם אחיד ,
מוסיפים את התבלינים והחומץ.
מעבירים לצנצנת ומכסים בשכבת שמן.
מאחסנים במקרר.