מתכון לפטאייר שהוא מאפה בצק שמרים דקיק עם מלית עלים ירוקים.
המלית מורכבת מירוקים מנגולד, תרד או עלי בר כמו חובזה ואליהם מתווספים
עלי זעתר טריים ,סומק ועוד כמה מרכיבים קטנים שיוצרים מאפה נהדר וטעים.
מכינים את המלית – ממש ב- 5 דקות עבודה .
עלי זעתר טריים אם לא השגתם בסופר, אני ממש ממליצה לקנות שתיל קטן ולגדל בבית .
(המלצה לגבי כל עשבי התיבול ובמיוחד זעתר).
היתרון במאפה הפטאייר שהוא גם פרווה ללא מוצרי חלב וגם טבעוני – מתאים לכולם !
המצרכים-
לבצק –
400 גר’ קמח
20 גר’ שמרים טריים או כף יבשים 7 גר’
כף סוכר
כפית מלח 8 גר’
4 כפות שמן זית
כ- 3/4 כוס מים עד כוס
למילוי-
2 חבילות עלי מנגולד (אפשר תרד או עלים ירוקים אחרים)
צרור עלי זעתר טריים
2 בצלים קצוצים
כפית סומק
מלח, פלפל שחור
חופן צנוברים (בערך כרבע כוס)
מתכון לפטאייר – פטאייר מאפה משובח מהמטבח הערבי – במלית ירוקים
אופן ההכנה –
את הבצק נכין במיקסר-
מכניסים הכל יחד ולשים במיקסר עד שמתקבל בצק חלק גמיש ורך מעט.
את המים תוסיפו בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. 6 דקות לישה לפחות.
לגלגל את הבצק לכדור לשמן מעט ולכסות.
לתת לבצק מנוחה של כחצי שעה או שעה.
מכינים את המלית-
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- שוטפים היטב את העלים הירוקים וקוצצים אותם – מנגולד וזעתר.
- מוסיפים את הירוקים לבצל וממשיכים לאדות עוד 2-3 דקות. סוגרים את האש ומתבלים.
- את הצנוברים קולים על מחבת ומשלבים לתערובת . מוסיפים גם סומק מלח ופלפל שחור.
- מקררים היטב את התערובת של המלית.
- פותחים את הבצק ומקמחים קלות את נייר האפיה.
- מרדדים לעובי דק כמו לעוגיות.
- קורצים עיגולי בצק לגודל הרצוי בערך בקוטר 8-10 ס”מ
- מניחים כף מלאה של המלית במרכז וסוגרים לצורת משולש כמו אוזני המן.
- כך עושים עם שאר העיגולים – את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב וחוזרים על הפעולה.
- מניחים את משולשי הפטאייר על נייר אפייה ומברישים אותם בשמן זית.
- מכניסים לאפייה 200 מעלות כ- 20 דקות או עד שתראו שהמאפים מקבלים גוון זהוב יפה.
- מגישים חם זה פשוט נהדר !
המון מתכונים צמחוני
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “