מתכון לסלט חומוס מסבחה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סלט חומוס מסבחה הוא אחד הסלטים שאני תמיד מכינה כשאני מארחת בשבתות וגם

כשמכינים על האש .

הוא מוצלח אפילו יותר מחומוס רגיל טעים וממש פשוט להכנה .

צריך כמובן להכין מראש גרגירי חומוס מבושלים או פשוט להשתמש בקופסת שימורים של חומוס ייעודי להכנת ממרח חומוס .

הסוד בסלט הוא בישול גרגירי החומוס לדרגה שהם פשוט נמסים .

ממש בישול טוב .

בדרך כלל אני משרה קילו חומוס (הקטן – מסוג הדס )  ל 12-24 שעות במקרר.

אחר כך מבשלת בסיר לחץ עם מעט סודה לשתייה ומלח .

אפשר לבשל בסיר רגיל , פשוט לבדוק שהחומוס מבושל ונמס .

אפשר את הכמות לחלק ולהקפיא בקופסות ,ככה יש לכם חומוס מבושל וזמין לכל מטרה .

אז איך מכינים מסבחה ?

בקלות כשיש כבר חומוס מבושל …

המצרכים –

כחצי כוס טחינה גולמית

מיץ טרי מלימון או יותר (לפי טעם)

מלח

(אופציה שן שום – אני לא שמה )

כשתי כוסות גרגירי חומוס מבושלים חמימים

שמן זית בנדיבות

אפשר לקשט גם עם פטרוזיליה טרייה בהגשה

או זעתר

אופן ההכנה –

מכינים טחינה עם מים לימון ומלח (לא מאוד דלילה – במרקם סמיך)

משאירים חופן מגרגרי החומוס בצד.

את גרגירי החומוס מרסקים עם מעט מי הבישול , בעזרת המועך של הפירה ,

ממש מועכים אותם אבל לא למרקם חלק , שישארו גושים.

מוסיפים את גרגירי החומוס המעוכים , כשהם מעט חמימים לתוך הטחינה המוכנה ומערבבים היטב .

מקשטים בגרגרי חומוס מבושלים שלמים ובשמן זית בנדיבות , מעט מיץ לימון

אפשר להוסיף פטרוזיליה, זעתר או מעט כמון למי שאוהב .

 

סלט נפלא !

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 

 מתנות קטנות האינסטגרם  – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !

מתכונים ליום העצמאות  

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments