מתכון לנשיקות מרנג – מדריך להכנת נשיקות מרנג שוויצרי
מתכון קל ופשוט להכנת נשיקות מרנג מתוקות שהן קינוח נפלא לפסח- ללא גלוטן וללא קמח.
מקור המרנג בעיירה שוויצרית יפיפייה – בשם מרינגן (Meiringen) שבהרי האלפים בשוויץ, שם ביקרתי לפני מספר שנים וכמובן שהבאתי משם כמה חבילות של נשיקות מרנג מושלמות.
כשנשארים חלבונים מכינים את הנשיקות הנפלאות האלה – שעשויות מ- 2 מצרכים בסיסיים – חלבונים וסוכר ועם תוספות קטנות כמו מלח, גרידה של לימון ווניל זה משובח.
נשארו לי המון חלבונים מהכנת קרם בורלה והכנתי 4 תבניות מלאות בנשיקות כשלחלק הוספתי גם אגוזים טחונים ושקדים טחונים.
הכנתי מרנג שוויצרי – זהו מרנג יציב המשמש גם למתוקים שלא דורשים אפייה, כמו פאי לימון או קרמבו . הנשיקות יוצאות מדוגמות וקל מאוד לזלף אותן.
מרנג שוויצרי מכינים כך-
יוצרים בן מארי – מחממים בסיר קטן מעט מים על אש נמוכה.
מערבבים את החלבונים והסוכר ומניחים מעל האדים . מערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
לאחר שבודקים שכל הסוכר נמס אפשר להעביר להקצפה במיקסר.
תהליך זה גם מפסטר את החלבונים – כך אפשר להשתמש בהם למוסים שלא דורשים אפייה.
למתכון הזה תצטרכו משקל מטבח ובכלל כמו שאני תמיד ממליצה בכל המתכונים שלי – חייבים משקל במטבח לאפייה מדוייקת ומוצלחת.
המתכון כתוב גם בכוסות – כמובן כוס מדידה אוניברסלית !
איך מכינים נשיקות מרנג ? מדריך מלא להכנה קל ופשוט!
המצרכים-
2 כוסות סוכר (400 גר’)
כוס חלבונים (כ- 7 חלבונים ) 260 גר’
2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח
אפשר להוסיף גם גרידה של לימון.
צבעי מאכל , סוכריות קטנות לקישוט
אופן ההכנה –
- בסיר קטן מחממים מעט מים לאחר שהמים רתחו מעבירים לאש נמוכה.
- מערבבים היטב בקערה את החלבונים עם הסוכר .
- מעבירים את הקערה מעל הסיר וחשוב שהקערה לא תגע במים – היא צריכה להתחמם רק מהאדים.
- בעזרת מטרפה מערבבים מידי פעם עד שרואים שהסוכר נמס – זה לוקח בערך 10 דקות.
- מעבירים את החלבונים עם הסוכר המומס לקערת המיקסר ומקציפים.
- משלבים גם את הוניל, וקורט מלח. מקציפים לקצץ יציב וחזק.
- מיד לאחר ההקצפה מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים נשיקות על גבי נייר אפייה.
- אפייה בתנור שחומם מראש על 90-100 מעלות – טורבו כשעה וחצי – זמן האפייה והטמפרטורה משתנים מתנור לתנור , כי כל תנור יש לו רמה אחרת ודרגה אחרת של חימום – אם ראיתם שהנשיקות מקבלות מהר מידי צבע תנמיכו את התנור ל- 80 מעלות ותאפו זמן רב יותר.
מתכון לנשיקות מרנג – מדריך להכנת נשיקות מרנג שוויצרי
מתכונים לפסח
חוברת מתכונים לקינוחי פסח
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
עוקבים אחרי גם באינסטגרם
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.