מתכון לטבית – טבית חמין עוף ואורז מופלא מהמטבח העירקי
אחד החמינים הכי טעימים שיש הוא חמין אורז ועוף – הטבית / תבית עיראקי.
חמין עשיר ברוטב אדום, מורכב מעוף ואורז ללא קיטניות בכלל !
האורז סופח אליו את כל הטעמים של התבשיל ,
העוף יוצא רך ונימוח, פשוט ארוחה חלומית !
את הפינוק הזה הכנתי בשבת החורפית האחרונה .
זה אחד מהחמינים שאני חוזרת ומכינה הרבה בחורף
כי יש לו יתרונות מרובים – הוא לא כבד כמו סוגי החמין האחרים ,
אין בו קטניות וכמעט בלי בשר בקר, כך שהוא קל ונעים בבטן .
יוצא פשוט מעדן ומי שעדיין לא הכין או מכיר חייב לנסות !
הכנה לא ממש קשה והטעמים פשוט שווים.
עם תבלינים שנותנים ארומה מיוחדת לתבשיל
ורוטב העגבניות יוצר שילוב מושלם של טעמים.
את המתכון הזה קיבלתי לפני שנים רבות,
מחברתי כרמלה שהמתכון עובר אצלה במשפחה מדור לדור.
השינוי היחיד במתכון –
במקור המתכון של כרמלה, ממלאים את הבטן של העוף בחלקי פנים – כבד,לבבות וקורקבנים.
אני שמתי במקום – קוביות של בשר שפונדרה קצוץ.
איך מכינים טבית ?
מתכון לטבית – טבית חמין מופלא עוף ואורז מהמטבח העירקי
מכינים סיר עמוק ,גדול וכבד שמיועד לתבשילים על פלטה.
אני הכנתי סיר משפחתי גדול אז הוספתי לעוף השלם גם חלקי עוף
כמות ל- 8-10 איש לפחות
המצרכים –
עוף שלם גדול
2-3 כרעיים של עוף
200 גר’ בשר שפונדרה חתוך לקוביות קטנטנות
(אפשר כל חלק אחר לבישול ארוך, או בשר טחון)
3 בצלים קצוצים
2 עגבניות גדולות בשלות חתוכות לקוביות
3 כוסות אורז שטוף ומסונן (עגול, בסמטי ,פרסי)
2 כפות רסק עגבניות
4-5 גרגירי פלפל אנגלי כתושים
כפית גדושה בהרט
כפית גדושה פפריקה מתוקה -אפשר גם מעט חריפה
כף סילאן או דבש לאיזון טעמים
מלח, פלפל שחור
אני מוסיפה למעלה גם 2-3 תפוחי אדמה וביצים קשות.
אופן ההכנה –
- מנקים את חלקי העוף והעוף השלם ,אך משאירים את העור.
- מכינים את המלית שתבוא לתוך הבטן של העוף השלם.
- מטגנים בצל קצוץ במעט שמן, משלבים את הבשר הקצוץ או הטחון לתוך הבצל ומטגנים היטב.
- מורידים מהאש. לוקחים 1/2 כוס אורז ומערבבים לתוך הבשר ,מוסיפים תבלינים ,מלח,פלפל, גרגיר פלפל אנגלי טחון, מעט בהרט ופפריקה. מערבבים היטב וממלאים את בטן העוף.
- סוגרים בקצה עם קיסם .
- בסיר הכבד מטגנים 2 בצלים קצוצים.
- מכניסים את העוף ומטגנים משני הצדדים.
- מוסיפים גם את חלקי העוף האחרים ומטגנים היטב.
- לתוך הסיר מוסיפים את העגבניות ואחר כך את התבלינים ורסק העגבניות.
- מוסיפים כוס מים ,סוגרים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
- משלבים לתוך הרוטב את האורז הנותר ורואים אם חסר מים מוסיפים מים רותחים – לא הרבה רק שיכסו את האורז.
- מכסים את התבשיל ומבשלים על האש עוד כחצי שעה. בשלב זה ניתן להוסיף תפוחי אדמה חתוכים גס וביצים קשות מלמעלה.
- מכסים את הסיר בנייר אפייה לאטימה טובה ומעליו מניחים את המכסה מעבירים לפלטה ללילה.
- בשבת בצהריים מקבצים את המשפחה ומתענגים בתבשיל מופלא .
מתכון לטבית – טבית חמין עוף ואורז מופלא מהמטבח העירקי
מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
בואו להיות איתי כאן באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!
בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
אפשר לשים בתנור במקום פלטה?