הכנתי לארוחת השבת דג סול מטוגן בטעם ממש כמו של פעם.
זה מתכון מעולה לכל אוהבי הדגים .
חוזרים אחורה במנהרת הזמן לשנות ה-70 ו ה- 80 בהם היה הדג מאוד פופולארי כמנה של חתונות. כמעט תמיד מוגש כמנת ביניים בכל חתונה ואירוע.
אז השבוע ראיתי את השקית של הדגים בסופר , קניתי והחלטתי לשחזר את הטעם
כמו פעם בילדות, ממש כמו שאמא הכינה.
בשבוע שלפני תשעה באב ,
בתשעת הימים מתחילת החודש ישנם רבים הנוהגים לאכול
אך ורק אוכל צמחוני ודגים. אלו ימים שחלים בהם דיני אבלות ומי ששומר
אוכל בעיקר דגים ואוכל צמחוני ללא בשר.
אז המתכון הבא הוא ממש ממש מתאים לימים האלה
ובכלל, זו ארוחה נהדרת וטעימה ממש בקלות.
והטעם מפתיע במיוחד כמה שזה טעים…
אני טובלת את הפילטים של הדג בטמפורה ומטגנת בשמן .
בשיטה של הטמפורה הדג סופג הרבה פחות שמן ויוצא ממש טעים .
אין צורך בפירורי לחם שמכבידים על הטיגון וגורמים לספיגת שמן מרובה.
המצרכים-
שקית דגי סול (פילה מגיע קפוא) בערך 800 גר’
מלח
לימון /חומץ
לטמפורה-
3/4 כוס קמח
כ- 3/4 כוס סודה
ביצה
חצי כפית שום גבישי(או שום כתוש)
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שמיר קצוץ
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
את הדגים מפשירים.
משרים במים עם מלח ולימון למשך שעה.
שוטפים ומסננים היטב.
מכינים בקערה את הטמפורה.
מערבבים את הקמח עם הסודה והביצה.
מוסיפים את התבלינים והירק.
התערובת צריכה להיות סמיכה כמו טחינה נוזלית.
מחממים שמן במחבת שטוחה לא עמוק מידי.
טובלים כל פילה של דג בטמפורה שיכוסה היטב על פני כל השטח, מנערים מעט ומעבירים לשמן החם. מטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה יפה.
מגישים לשולחן עם לימון זה פשוט נפלא !
הכנתי לתוספת פוטטוס בתנור ויצאה ממש ארוחה מהסרטים.
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לדגים
כנסו כאן – חוברת מתכוני הדגים שלי
מתכונים נוספים שיתאימו לתשעת הימים
מתכונים לפשטידות צמחוניות
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “