מתכון לאוזני המן פרג – מתכון קלאסי ומנצח וטיפים על פרג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לאוהבי הפרג – אין יותר טעים מאוזני המן במילוי פרג עשיר וממכר.

זה אחד המאפים הכי טעימים עם השילוב של הפרג בפנים

משתפת במתכון המנצח שלי לאוזני המן פרג

כמובן אפשר כל מילוי אחר

בצק מושלם ! חמאתי פריך במידה הנכונה , פשוט חלום יחד

מתאים לכל סוג של מילוי

לכמות  של כ 18- 25 אוזני המן תלוי בגודל

המצרכים –

200 גר’ חמאה

2 ורבע כוסות קמח – 325  גר’

50 גר’ קמח שקדים – כחצי כוס 

ביצה

רבע כפית אבקת אפיה (אני ממליצה על אבקת אפייה ללא אלומיניום, קניתי אריזה של 500 גר’ ויש לי תמיד בארון הרבה יותר נוח לשימוש וגם קצת יותר בריא )

שקית סוכר וניל

80 גר’ אבקת סוכר 

קורט מלח

גרידה מלימון – לא חובה אבל מוסיף

כף חלב – אם יש צורך

מלית פרג-

100 ג”ר פרג טחון

1/2 כוס חלב – 100 גר’

1/2 כוס סוכר- 100 גר’

כף דבש

כף קורנפלור או קמח

כפית גרידת לימון טרי

כפית מחית וניל (או סוכר וניל)

חמאה – 30 גר’

3 כפות גדושות שקדים טחונים

אופן ההכנה –

מערבבים במעבד מזון את החמאה עם הקמח , מוסיפים את שאר המרכיבים עד שנוצר בצק חלק.

במידה ולא מתגבש מוסיפים כף חלב.

שמים את הבצק עטוף במקרר כמה שעות .אני מכינה יום לפני .

הסבר וטיפים חשובים על הפרג לפני ההכנה –

את הפרג טוחנים ממש סמוך להכנה – אני קונה פרג לא טחון בחניות תבלינים .

מגיעה הביתה ושמה אותו תמיד בפריזר .

כשמגיע הזמן להשתמש אני טוחנת במטחנת תבלינים שיש לי בבית – מכשיר חובה בכל מטבח !

אם אין לכם תטחנו את הפרג בחנות ממש באותו היום או יום לפני – ותמיד תמיד לאחסן בפריזר !

לא לקנות פרג טחון בשקיות ארוזות !

כך יצאו לכם מאפים טעימים טריים ולא מרים .

הכנת המלית –

מערבבים בסיר קטן – פרג ,חלב, קורנפלור וחמאה . מחממים על האש ובוחשים כמה דקות ומבשלים כמו דייסה.

מורידים מהאש ומוסיפים את שאר המרכיבים.

מקררים היטב ואחר כך מכניסים למקרר.

את הבצק מוציאים רבע שעה לפני שמרדדים (זה רק בחורף) כדי שיהיה קל לרדד אותו , הוא מתקשה במקרר.

על נייר אפייה מקומח מעט , מרדדים לעובי של כחצי ס”מ.

קורצים עיגולים בגודל אוזן המן הרצויה לכם.

יש לי מכשיר רולר שחותך עיגולים הוא מאוד נוח ועולה כמה גרושים

תוכלו לרכוש כאן 

ממלאים בכפית מהמלית – לא להעמיס .

סוגרים את הקצוות ויוצרים אוזן המן .

מניחים עם מגש התנור על גבי נייר אפייה .

לפני האפייה אני מכניסה את התבנית לקירור של רבע שעה .

אפייה 160 מעלות כחצי שעה  זה תלוי בחוזק התנור

לא לשרוף שיהיו מעט זהובים ואפויים גם למטה .

לאחר שמתקרר אפשר לבזוק אבקת סוכר .

תהנו

 

מתכונים לפורים 

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 מתנות קטנות האינסטגרם  – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments