הכנתי השבוע אגרול במלית הקלאסית כמו של מסעדות סיניות.
הכוונה הייתה להכין אגרול מטוגן עם עלי סיגר.
לא מצאתי עלי סיגר בסופר ואז חשבתי למה לא להכין עם עלי פילו שיש לי במקרר,
בקלות וללא כל הטיגונים.
הכנתי ויצא ממש טעים.
את האגרול מגישים עם רוטב חמוץ מתוק. הכנתי לבד רוטב אסייאתי חמוץ מתוק ויצא שילוב נהדר בין המאפה לרוטב.
מנת פתיחה נהדרת – צמחונית ואפילו טבעונית.
מלא ירקות וסה”כ אין כמויות של שמן – אפשר להשתש בספריי שמן לשימון של העלים.
המצרכים-
אריזה עלי פילו שמרית
בצל סגול פרוס
גזר פרוס לשרוכים
כרבע כרוב ירוק פרוס
פלפל אדום פרוס דק
חופן של נבטים
פטריות פרוסות -חצי אריזה
2 כפות סויה
כף סילאן
מעט פלפל שחור
לרוטב-
רבע כוס מים
2 כפות סוכר חום
3 כפות רוטב סויה
2 כפות טריאקי
2 כפות חומץ יין או רגיל
2 כפות מיץ לימון
שן שום כתושה
חצי כפית קורנפלור
צ’ילי חריף קצת
אופן ההכנה –
מחממים מחבת כבדה ומקפיצים את הירקות – תחילה את הבצל ואחר כך לפי הסדר גזר, כרוב
פלפל ולבסוף פטריות, מוסיפים קורט מלח ,סויה וסילאן , מקפיצים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות הקפצה עד שהירקות מאבדים מעט מהנפח. מוסיפים את הנבטים לעוד חצי שקה ומורידים מהאש.
מעבירים למסננת להגרת כל הנוזלים ולקירור מלא.
בשלב זה אם יש לכם דפי סיגר ובחרתם ללכת על הנוסח הקלאסי פשוט תמלאו דפי סיגר ותטגנו בשמן עמוק.
אם רציתם גרסה לא מטוגנת ומהירה ואף קלה להכנה ,תכינו כך-
לפתוח עלי פילו
כל דף לרסס בשמן או למרוח ולקפל לחצי.
להניח כף גדושה מהמילוי לאורך בקצה הדף לקפל את הצדדים ואז לגלגל לצורת סיגר.
יש סירטון מצורף למטה
להניח על גבי ניר אפייה בתבנית
לחמם תנור מראש על 200 מעלות – האפייה קצרה רק עד שהעלים מזהיבים.
בערך 10-15 דקות.
מגישים עם רוטב חמוץ מתוק
הכנת הרוטב-
לבשל בסיר את כל המצרכים כמה דקות עד לקבלת רוטב אחיד והסוכר נמס.
אפשר להגיש גם עם רוטב חמוץ מתוק מוכן – יש לקנות בסופר.
מצטרפים עכשיו לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם
מתנות קטנות האינסטגרם
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
אפשר להכין גם עם דפי אורז? איך לאפות אותם בתנור? תודה
אין לי מושג כי לא ניסיתי
לא יודעת כי לא ניסיתי
נראה נפלא. הכנתי בעבר אפוי עם עלי סיגר. יצא גם מצויין.
עפ פילו זה ממש קל להכין ויוצא מעולה ופחות שומני
תודה