מרק חרירה צמחוני טבעוני מרק מושלם לימי החורף הקרים.
מרק חרירה שפרושו משי קטיפתי – מרק עשיר וסמיך מלא בטעמים ,
ה- מרק של המרוקאים.
מרק עדשים וחומוס עם הרבה עשבי תיבול, מעט חמצמץ פשוט תענוג לחיך !
המרק יכול לשמש כארוחה צמחונית מאוזנת ובריאה מלאה בכל טוב.
הסוד של כל מרק מתחיל בטיגון הבצל וכל עשבי התיבול לפני שמכניסים את הנוזלים.
במרק השתמשתי בחומוס מבושל כי זמן הבישול קצר יחסית .
טיפ ממני –
בימי החורף אני מבשלת קילו חומוס ו(גם שעועית ) ומקפיאה בפריזר בשקיות ,כך יש לי תמיד חומוס מבושל לתבשלים שלי.
מרק חרירה צמחוני טבעוני, עשיר, משביע ומלא בטעמים נפלאים
המצרכים לסיר משפחתי –
כוס וחצי חומוס מבושל (לקצר תהליכים תוכלו להשתמש גם בקופסה של חומוס משומר )
3/4 כוס עדשים ירוקות מושרות כשעה
1/3 כוס עדשים כתומות שטופות
3- עלי סלרי קצוצים
1/2 שורש סלרי קצוץ דק
חופנים נדיבים פטרוזיליה,כוסברה – קצוצים
2 שיני שום כתושות
גזר מגורד
3 עגבניות בשלות מגורדות או טחונות
כף רסק עגבניות
מלח, פלפל
מעט תבלין צ’ילי לחריפות קלה
מעט כמון
מעט כורכום
חופן איטריות דקות
כפית קמח
מיץ לימון טרי
איך מכינים מרק חרירה צמחוני טבעוני ?
אופן ההכנה-
מחממים מעט שמן בסיר כבד.
מוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים מעט ומשלבים את עשבי התיבול הקצוצים ושורש הסלרי.
מטגנים היטב מספר דקות .
מוסיפים שום ,רסק ועגבניות מגורדות.
משלבים את הקיטניות ומוסיפים כ- 8-10 כוס מים.
מתבלים בתבלינים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
מוציאים כוס מהבישול וטוחנים למחית חלקה. (אני אוהבת להסמיך את המרקים שלי ע”י טחינה של חלק מהמרק).מחזירים לסיר.
משלבים את הגזר וגם את האיטריות.
ברבע כוס מים מערבבים את הקמח ומשלבים למרק תוך כדי עירבוב.
מבשלים עוד מספר דקות והמרק מוכן.
מטפטפים מיץ לימון ומגישים !
מרק נפלא !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
- את המרק אפשר להכין גם בגרסה בשרית כאן יש מתכון מצויין של חברתי יפצ’וק .
חזרה לעמוד הראשי