מרק גזר חלומי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מרק גזר מושלם פשוט חלומי

קיבלתי קופסה של גזרים מחברי במושב – טריים ישר מהאדמה, כאלה שכיף לאכול ככה טרי, טרי

אך גם לבשל ולהכניס לכל תבשיל.

גזר הוא ירק שפחות מתייחסים אליו – מה שנקרא ירק נלווה – כמעט בכל תבשיל הוא נמצא, אבל הוא לא מרכז המנה, הוא תמיד שם-  בתוך תערובת של קציצות ,ברוטב בתחתית הסיר, בכל מרק ,בסלטים וכו’. אין מצב שאין במקרר גזר .

לגזר יתרונות בריאותיים רבים וכמו כן הוא ממש דל בקלוריות (מכל משפחת הכתומים ,הכי מעט קלוריות) משתלב מצויין בכל הדיאטות האפשריות!

הפעם הכנתי מרק רק מגזר בלי תוספת של ירק אחר נלווה.

הגזר קיבל את מקומו הנכבד והוא מרכז המנה.

המרק משודרג וטעים הודות לשני שלבים בהכנה שגורמים לו להיות כזה-

שלב ראשון מכניסים את פרוסות הגזרים לאפייה בתנור .

האפייה מצמצמת את הגזרים ומרכזת את הטעם.

עוד שידרוג – לפני ההגשה מטגנים בצל וגזר מגורד עד להזהבה יפה ומשדרגים עם כף

על כל מנה בהגשה או מערבבים לתוך המרק לפני שמגישים.

את המרק אפשר להכין כפרווה עם שמן זית או חלבי עם חמאה

המצרכים לסיר משפחתי –

6- גזרים גדולים

בצל גדול קצוץ

20 ס”מ כרשה קצוצה

כף חמאה/שמן זית /רגיל

מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט מגורר

להגשה –

כף חמאה/שמן זית

בצל קצוץ

גזר מגורד

חופן עלי בזיליקום קצוצים

עירית קצוצה

אופן ההכנה –

  • מחממים תנור 220 מעלות
  • פורסים את הגזרים לפרוסות עבות ,מניחים על נייר אפייה משומן במעט שמן זית ומכניסים לאפייה בתנור כחצי שעה

  • בסיר כבד מטגנים את הבצל והכרשה 2-3 דקות
  • משלבים את הגזרים הצלויים
  • מוסיפים מים כ 3/4 מסיר
  • מתבלים בתבלינים ולאחר רתיחה מעבירים לבישול על אש נמוכה 40 דקות.
  • טוחנים את המרק למחית חלקה

  • מטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה יפה.
  • מגישים את המרק עם הבצל והגזר המטוגנים מפזרים עלי בזיליקום קצוצים ועירית.

מופלא !

 

מתכונים עם גזר 

מבחר ענק של מתכונים טבעוני

מבחר ענק של מתכונים צמחוני 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
רפי זיגדון
2 years ago

בעבר פחדתי לטעום את זה !
היום זה המרק המועדף עלי.