מוקפץ עוף חמוץ מתוק – מנה שהיא תענוג צרוף
השבוע של פסח קצת קשה לעיכול .
המצות די מכבידות על הבטן וכדאי לחזור לשגרת הבישולים הרגילים ,
להכין גם ארוחות כאלה קלות ללא מצות או קמח מצה.
ארוחה “סינית” כמו של פעם , מגישים עם אורז , זאת ארוחה מושלמת
יובל החליט להפתיע והכין לנו ארוחה ממש כמו במסעדה סינית.
זוכרים את העוף חמוץ מתוק עם אננס של הסינית האדומה … אז
כזה אבל בייתי וקצת שונה .
יצא סיר ממש טעים ,עשיר בטעמים ובעיקר בירקות.
וגם כמות נכבדה של עוף ,שלא כמו במסעדות שצריך ממש לחפש את העוף בתוך המנה..
את העוף שמוכנס לסוג של טמפורה קלה – במקום לטגן בשמן עמוק ,
יובל אפה בתנור בטמפרטורה גבוהה ממש כמה דקות בודדות.
זה חוסך שמן וכבדות מהמנה במיוחד כשכל מה שעושים בפסח זה לטגן…
אם תרצו לטגן תוכלו לשיקולכם!
אז קדימה
המלצה לעשות את המוקפץ עם פרגית או עם פילה עוף או חזה עוף.
תראו איזה מנה מושלמת לארוחת צהריים מפנקת
המצרכים-
700 גר’ חתיכות /קוביות של פרגית עוף או פילה עוף או חזה עוף
לתערובת הציפוי-
ביצה
רבע כוס מים
כף גדושה קורנפלור
כף סויה
מעט מלח
פלפל שחור
צלחת עם קורנפלור
לירקות-
הכל לחתוך לקוביות גדולות
בצל סגול
פלפל אדום
פלפל צהוב
גזר
3 בצלים ירוקים
קוביות אננס טרי כחצי כוס
(אם אין שימו משימורים)
פלפל ירוק חרף (לא חובה)
לרוטב חמוץ מתוק-
רבע כוס מים
3 כפת סויה
כף קטשופ
כף סוכר
חצי כפית מלח
כף מייפל או דבש
2 כפות צ’ילי מתוק
2 שיני שום
2 כפות קורנפלור
מעט מיץ לימון סחוט.
מעט מים
אופן ההכנה –
לערבב את חתיכות העוף בתערובת של הביצה.
לטבול בקורנפלור ולהניח על נייר אפייה משומן היטב.
לזלף שמן גם מעל ולהכניס לתנור שמחומם על 250 מעלות ממש לכמה דקות 5-7 דקות.
להוציא.
את כל הירקות להכין חתוכים לקוביות.
להקפיץ בווק או סיר גדול עם מעט שמן על אש גבוהה כמה דקות.
להתחיל עם הבצל ולהוסיף גזר, פלפלים ולבסוף את אננס והבצל הירוק.
לערבב בבלנדר מוט את מרכיבי הרוטב החמוץ מתוק.
להוסיף את הרוטב לירקות.
לסדר את העוף מעל הכל ולהוסיף קוביות אננס.
הקפצה של עוד כ 2 דקות וזה מוכן.
תהנו להגיש עם אורז לבן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר – רוצים לשתף את המתכון? פשוט תעתיקו את הלינק של המתכון ושתפו !
מלא עבודה !