מאפה שבלולי מנגולד וגבינות חלומי שמכינים בקלות ובמהירות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

 

 

כשרוצים להכין מאפה מהיר וטעים שהאורחים ישתגעו עליו , מכינים את המאפה הזה.

מאפה מבולגן של שבלולי פילו מהיר ממולא בגבינות שיש במקרר ובעלי מנגולד קצוצים.

לא מורחים עלה עלה בחמאה/שמן. העבודה הרבה יותר קלה ומהירה.

המאפה יוצא גם פריך למעלה וגם רך מבפנים , פשוט ביס שהוא תענוג.

ובהגשה – אין צורך לחתוך – פשוט תולשים שבלול קטן ומתענגים.

לא נוטף שמן – כי משתמשים במעט שומן.

הכי מהיר וזריז זה כמו בשיטת בורקס המים שלי.

מכינים שבלולים ממולאים במילוי , מגלגלים וחותכים כמו עוגיות מגולגלות.

טובלים בתערובת ביצה,חלב וקצת שמן.

מניחים בתבנית צפופים אחד לשני.ולתנור.

את הכל תוכלו לראות בסירטון שהכנתי למטה.

המרכיבים-

חבילה עלי פילו שמרית

חבילה גדולה עלי מנגולד

100 גר’ גבינה צפתית מפוררת

50 גרם גבינה בולגרית/פטה

50 גרם גבינת עיזים קשה מגורדת(אפשר כל גבינה אחרת )

100 גרם גבינה צהובה מגורדת- רגילה – גאודה – מוצרלה

גביע גבינת קוטג’

גביע גבינה לבנה

לתערובת הנוזלים-

2 ביצים

חצי כוס חלב

רבע כוס שמן זית

מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה –

מערבבים בקערה את הביצים עם החלב ,מלח פלפל והשמן לתערובת הומוגנית.

קוצצים את המנגולד – החלק הירוק – אפשר להשתמש גם בתרד.

מעבירים לקערה – לא חולטים ולא מבשלים.

מוסיפים לתוך הקערה את כל הגבינות ומערבבים הכל יחד.

לוקחים 2 עלי פילו מהחבילה ומניחים אחד מעל השני.

מניחים כף גדושה מהתערובת של המילוי על עלי הפילו לכל הרוחב של העלה.

מגלגלים לכרוכית.

חותכים ל- 5-6 שבלולים.

טובלים כל שבלול היטב בתערובת הביצים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.

תבנית ריבועית 15/20 או תבנית עגולה 24 -26

כך מכינים את כל שאר העלים.

מכניסים לאפיה 30 -40 דקות עד שרואים הזהבה יפה.

5 דקות לסיום האפיה אני מורידה לקרקעית התנור כדי שהמאפה יהיה אפוי בתחתית. מעבירה לחום תחתון .

מגישים חם – אין צורך לחתוך אפשר פשוט לתלוש

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

כדי לא לפספס את הסירטונים שלי – לחצו כאן  מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

Subscribe
Notify of
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ניצה
1 year ago

האם אפשר להכין יום לפני

Tali
1 year ago

היי האם אפשרי להכין הכל יום לפני ורק לאפות לפני הארוחה?

שריתה
2 years ago

תודה על הרעיון!
שאלה: במקום לטבול כל מקטע בבלילה.. למה לא לסדר את כולם בתבנית ואז לשפוך את הבלילה על הכל?

דינה
2 years ago
Reply to  שריתה

האם אפדר במקום מנגולד פיטריות.
או שיש לך רעיון דל ירק אחר.