כשרוצים להכין מאפה מהיר וטעים שהאורחים ישתגעו עליו , מכינים את המאפה הזה.
מאפה מבולגן של שבלולי פילו מהיר ממולא בגבינות שיש במקרר ובעלי מנגולד קצוצים.
לא מורחים עלה עלה בחמאה/שמן. העבודה הרבה יותר קלה ומהירה.
המאפה יוצא גם פריך למעלה וגם רך מבפנים , פשוט ביס שהוא תענוג.
ובהגשה – אין צורך לחתוך – פשוט תולשים שבלול קטן ומתענגים.
לא נוטף שמן – כי משתמשים במעט שומן.
הכי מהיר וזריז זה כמו בשיטת בורקס המים שלי.
מכינים שבלולים ממולאים במילוי , מגלגלים וחותכים כמו עוגיות מגולגלות.
טובלים בתערובת ביצה,חלב וקצת שמן.
מניחים בתבנית צפופים אחד לשני.ולתנור.
את הכל תוכלו לראות בסירטון שהכנתי למטה.
המרכיבים-
חבילה עלי פילו שמרית
חבילה גדולה עלי מנגולד
100 גר’ גבינה צפתית מפוררת
50 גרם גבינה בולגרית/פטה
50 גרם גבינת עיזים קשה מגורדת(אפשר כל גבינה אחרת )
100 גרם גבינה צהובה מגורדת- רגילה – גאודה – מוצרלה
גביע גבינת קוטג’
גביע גבינה לבנה
לתערובת הנוזלים-
2 ביצים
חצי כוס חלב
רבע כוס שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה –
מערבבים בקערה את הביצים עם החלב ,מלח פלפל והשמן לתערובת הומוגנית.
קוצצים את המנגולד – החלק הירוק – אפשר להשתמש גם בתרד.
מעבירים לקערה – לא חולטים ולא מבשלים.
מוסיפים לתוך הקערה את כל הגבינות ומערבבים הכל יחד.
לוקחים 2 עלי פילו מהחבילה ומניחים אחד מעל השני.
מניחים כף גדושה מהתערובת של המילוי על עלי הפילו לכל הרוחב של העלה.
מגלגלים לכרוכית.
חותכים ל- 5-6 שבלולים.
טובלים כל שבלול היטב בתערובת הביצים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.
תבנית ריבועית 15/20 או תבנית עגולה 24 -26
כך מכינים את כל שאר העלים.
מכניסים לאפיה 30 -40 דקות עד שרואים הזהבה יפה.
5 דקות לסיום האפיה אני מורידה לקרקעית התנור כדי שהמאפה יהיה אפוי בתחתית. מעבירה לחום תחתון .
מגישים חם – אין צורך לחתוך אפשר פשוט לתלוש
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
כדי לא לפספס את הסירטונים שלי – לחצו כאן מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
האם אפשר להכין יום לפני
היי האם אפשרי להכין הכל יום לפני ורק לאפות לפני הארוחה?
תודה על הרעיון!
שאלה: במקום לטבול כל מקטע בבלילה.. למה לא לסדר את כולם בתבנית ואז לשפוך את הבלילה על הכל?
האם אפדר במקום מנגולד פיטריות.
או שיש לך רעיון דל ירק אחר.
אפשר
אפשר