לילות ביירות וקדאיף בביס אחד – קינוח נדיר !
השבוע הכנתי את המעדן הזה, כל כך טעים שאתם חייבים להכין .
וריאציה משודרגת לקינוח ערבי מסורתי שנקרא לילות בירות.
את הרעיון ראיתי בתכנית הטלוויזיה המופתית –
“אנחנו על המפית” עם שף ברק יחזקלי הנפלא
הוא אירח בתכנית את השף המוכשר אלא מוסא שמגיש את הקינוח במסעדה שלו.
מיד חשבתי איך להכין את הקינוח בבית,
עד שלא הכנתי – לא נרגעתי 🙂
הייתי חייבת לנסות להכין שדרוג כזה מושלם לעוגת לילות ביירות המפורסמת.
העוגה מורכבת מ- 3 שכבות של אושר
שכבת פודינג סולת בתחתית
מעליה שכבה של קרם דיפלומט – פטיסייר עם קצפת
ומעל שכבת הקרם שערות קדאיף ופיסטוקים
מוגש עם זילוף של סירופ מתובל במי ורדים
וואו איזה ביס אלוהי – אחד הטעימים שהכנתי !
איך מכינים לילות ביירות וקדאיף בעוגה אחת ?
מכינים תבנית קפיצית 24 מרופדת בנייר אפייה.
אפשר בתבנית מלבנית בינונית
המצרכים –
לפודינג סולת–
3 כוסות חלב
3/4 כוס סולת (100 גר’)
1/4-1/3 כוס סוכר
20 גר’ חמאה
קורט מלח
5-6 גרגירי מסטיקא גרוסים לאבקה-
כך זה נראה משיגים בכל חנות תבלינים.
שקית סוכר וניל
קורט מלח
גרידת מחצי תפוז
כף מי ורדים
לקרם דיפלומט–
כוס חלב
3 כפות סוכר
כפית מחית וניל/חצי מקל וניל או 2 שקיות סוכר וניל
2 כפות שטוחות קורנפלור (15 גר’)
ביצה
250 גר’ שמנת מתוקה 38% + כף אבקת סוכר
לשכבת הקדאיף–
100 גר’ שערות קדאיף
50 גר’ חמאה מומסת
חופן נדיב של פיסטוקים קלויים מעט וגרוסים.
לסירופ-
כוס סוכר
3/4 כוס מים
חצי לימון סחוט
כף מי ורדים
קליפת תפוז
גרעין הל כתוש
אופן הכנה –
מתחילים בהכנת פודינג הסולת שמשמש בסיס לעוגה
- מניחים בסיר – חלב ,סולת סוכר וניל ומתחילים לחמם אש בינונית
- טורפים את התערובת וכשהיא מתחילה לרתוח מוסיפים את המסטיקא.
- מורידים לאש נמוכה וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתבשלת לדרגה של דייסה סמיכה בערך 7-10 דקות.
- משלבים את מי הורדים וגרידה של תפוז.
- מעבירים את התערובת החמה מעל נייר האפייה שבתבנית.
- מכניסים למקרר.
- מכינים את קרם הפטיסייר –
- מחממים 3/4 כוס חלב עם הסוכר והווניל בקלחת.
- ברבע כוס החלב שנותרה מערבבים את הקורנפלור ואת הביצה לתערובת אחידה
- מורידים את החלב החם מהאש ומחכים 2 דקות עד שיתקרר מעט.
- משלבים לתוכו את תערובת הקורנפלור והביצה תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מחזירים חזרה לאש בינונית וטורפים כל הזמן עד שמתקבל קרם סמיך.
- מורידים מהאש ומקררים היטב. מכניסים למקרר
- במקביל מכינים גת את הסירופ – מחממים סיר עם המצרכים של הסירופ מבשלים כרבע שעה עד לקבלת סירופ סמיך כמעט כמו דבש .
- הכנת הקדאיף –
- מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה ומניחים על נייר אפייה
- מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 170 מעלות כחצי שעה בערך – כאשר הופכים את האטריות כמה פעמים בזמן האפיה עד שרואים שהן מקבלות הזהבה יפה.
- מוציאים מהתנור ומקררים.
- הרכבת העוגה
- מעבירים את תחתית הסולת לצלחת הגשה.
- מניחים את השוליים (או רינג) של התבנית סביב התחתית.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה עם כף אבקת סוכר
- מקפלים את הקצפת לתוך קרם הפטיסייר עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
- מעבירים את הקרם מעל שכבת הסולת.
- מפוררים מעל הקרם את שערות הקדאיף האפויות.
- מפזרים גם את הפיסטוקים הגרוסים. מכניסים לקירור (מומלץ להכניס לפריזר לפני ההגשה להתייצבות לשעה).
- לפני שמגישים מזלפים את הסירופ מעל העוגה .
- חלום של קינוח אחד השווים והטעימים שהכנתי – מומלץ ממש !!!
*ניתן לקצר תהליכים ולהכין את קרם הוניל, משמנת מוקצפת ואינסטנט פודינג וניל אבל זה רחוק מהטעם הנפלא של קרם דיפלומט !
לילות ביירות וקדאיף בביס אחד קינוח נדיר !
אוהבים עוגות מיוחדות? כנסו כאן למתכונים
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם לייב מתכונים חדשים שעולים לבלוג !!!
קבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
- במידה ורוצים להכין את המתכון פרווה – מחליפים חלב – בחלב צמחי /קרם קוקוס,שמנת מתוקה בשמנת צמחית , חמאה בשמן/נטורינה