לחמניות שמינייה – לחמניות חלה רכות ומטריפות.
מתכון ללחמניות קשר בצורת שמונה שמכינים ממש בקלות (יש סרטון הדרכה בתחתית המתכון )
הפינוק של יום שישי זה החלות של שבת.
והריח, איזה ריח משגע שמתפזר בכל הבית ביום שישי בבוקר .
הפינוק הוא להכין לחמניית חלה ואז- להכין את הכריך חלה הפופולרי
שכבש את הרשת.
מטבוחה, חצילים, חומוס ושניצל חם ועסיסי. הטרנד החדש שהשתלט על המסעדות והמשלוחים.
השבוע פינקתי את המשפחה בסנדוויץ המטורף הזה.
לצורך כך הכנתי לחמניות שמינייה.
בצק לחמניות שהוא זהה לבצק של חלות מתוקות .
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
מקילו קמח יוצאות 10 לחמניות שמינייה – חלות קטנות ומתוקות
איך מכינים לחמניות שמינייה?
*כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים (20 גר’)
1/2 כוס שמן רגיל או זית
2 ביצים
כ- 2 וחצי כוסות או יותר מים
1/3 כוס סוכר
2 כפיות גדושות מלח
לציפוי-
ביצה טרופה ושומשום/פרג
אופן ההכנה –
- בקערת המיקסר ממיסים את השמרים בחצי כוס מים וכף סוכר.
- לאחר שהשמרים תפחו מעט משלבים את כל המרכיבים הרטובים – ביצים,שמן,מים וגם מלח וסוכר. מערבבים היטב.
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומערבבים היטב.
- מתחילים לערבל במיקסר עם וו לישה במהירות איטית .
- אם רואים שחסר מים מוסיפים במהלך הלישה.
- הבצק שצריך להתקבל הוא בצק גמיש מעט דביק.
- לאחר 10 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה של כשעה וחצי.
- מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים- שקלתי כ- 172 גר’ כל חלק.
- נותנים מנוחה של 10 דקות.
- מרדדים כל חלק למלבן ומגלגלים ליצירת גליל גדול כמו של חלות.
- יוצרים מכל גליל צורה של לחמניית שמינייה – מצורף למטה סרטון קליעת הלחמניות – ממש בקלות. מניחים על נייר אפייה .
- אני הנחתי כל 5 לחמניות בתבנית תנור כדי שלא ידבקו אחת לשנייה.
- מכסים עם מגבת ומתפיחים עוד כ- 40 דקות עד שהלחמניות תפוחות יפה.
- מחממים תנור על 185 מעלות טורבו.
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
- מכניסים לאפייה של כ- 25-35 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות יפה.
- מוציאים ומקררים על רשת התנור.