לחמניות מבצק פוקצ’ה במלית בשר עסיסית ומלאה בטעמים.
בצק אוורירי ורך, שסופג לתוכו את כל הטעמים של המלית זה אחד המאפים הטעימים שהכנתי .
בשבת האחרונה הכנתי בצק לפוקצ’ה והכוונה הייתה להכין לחמה בעג’ין מאפה קבוע אצלנו בשבתות שממש אוהבים.
יובל בני הגיע למטבח ראה את הבצק והציע הצעה שלא יכולתי לסרב לה – אמא בואי נעשה היום לחמניות ממולאות ,
וגם אולי נוסיף קוביות חצילים אפויות לתערובת הבשר .
וזה מה שהכנו – יובל ואני .
יצאו לחמניות סוף הדרך שכולם השתגעו מהן
ההכנה לא כל כך מסובכת כמו שזה נראה.
מכינים בצק לפוקצ’ה,
מלית בשר עסיסית – חייבת להיות עססיות במלית – החציל גם הוסיף טעם ומרקם נהדר.
המלית עם כל הטעמים והשמנוניות מתמזגת לתוך הבצק הנפלא והרך – זה פשוט חלום !
לחמניות פוקצ’ה רכה במילוי בשר וחצילים
המצרכים- 10-12 לחמניות
לבצק –
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כ- כוס וחצי מים או קצת יותר
כף מלח 10 גר’
4 כפות שמן זית
מצרכים למלית-
חציל חתוך לקוביות (אפשר לקלוף)
400 גר’ בשר טחון
מעט שומן כבש
2 עגבניות בשלות קצוצות
בצל גדול קצוץ
כף רסק עגבניות
10 עלי בזיליקום קצוצים
מלח פלפל שחור
מעט שבבי צ’ילי חריף
אופן ההכנה –
- מנפים לקערת המיקסר את הקמח ומוסיפים מים מערבבים היטב
- לאחר 10 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים ומתחילים בלישה איטית
- לשים כ- 10 דקות הבצק צריך לצאת ממש דביק במידה ואינו מספיק דביק תוסיפו עוד מים.
- מעבירים לקערה משומנת,מכסים ומתפיחים כשעה.
- מכינים את המלית –
- מניחים את קוביות החצילים על נייר אפייה משומן ומטפטפים מעט שמן מעל – מכניסים לאפייה בתנור 200 מעלות עד שהם משחימים קלות. מוציאים ומניחים בצד.
- מטגנים את הבצל היטב להזהבה ומוציאים לצד.
- באותה מחבת מחממים את שומן הכבש ומטגנים את הבשר הטחון לפירורים.
- משלבים חזרה את הבצל ומוסיפים את העגבניות הקצוצות
- מוסיפים את שאר המרכיבים וכרבע כוס מים.
- מבשלים 5 דקות משלבים לתערובת את קוביות החצילים מערבבים ומורידים מהאש
- מקררים היטב את המלית !
- מהבצק שתפח, יוצרים כדורים ( 10-12 ) בגודל אחיד ומניחים על משטח משומן ל- 10 דקות מנוחה .
- פותחים כל כדור בצק עם ידיים – ממלאים כמות נדיבה של המלית כמה שיותר מלית זה מעולה , סוגרים מהצדדים ומהדקים היטב.
- מניחים על נייר אפייה . כך עושים עם שאר הכדורים .
- מחממים תנור ל- 200 מעלות.
- מתפיחים עוד כ- 20 דקות.
- בוזקים בעזרת מסננת מעט קמח על הלחמניות ומכניסים לתנור אפייה של כחצי שעה או עד שרואים שהלחמניות הזהיבו יפה ואפויות גם בתחתית.
- מגישים חם לשולחן – עם טחינה וסלט קצוץ זה מושלם – לא צריך שום תוספת !
לחמניות פוקצ’ה במילוי בשר וחצילים מלית נהדרת שמתמזגת לתוך הבצק- רך ואורירי פשוט חלום !
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !