לחמניות פוקצ’ה במילוי עסיסי של בשר וחצילים שמתמזג לתוך הבצק – פשוט חלום !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לחמניות מבצק פוקצ’ה במלית בשר עסיסית ומלאה בטעמים.

בצק אוורירי ורך, שסופג לתוכו את כל הטעמים של המלית זה אחד המאפים הטעימים שהכנתי .

בשבת האחרונה הכנתי בצק לפוקצ’ה והכוונה הייתה להכין לחמה בעג’ין מאפה קבוע אצלנו בשבתות שממש אוהבים.

יובל בני הגיע למטבח ראה את הבצק והציע הצעה שלא יכולתי לסרב לה – אמא בואי נעשה היום לחמניות ממולאות ,

וגם אולי נוסיף קוביות חצילים אפויות לתערובת הבשר .

וזה מה שהכנו – יובל ואני .

יצאו לחמניות סוף הדרך שכולם השתגעו מהן

ההכנה לא כל כך מסובכת כמו שזה נראה.

מכינים בצק לפוקצ’ה,

מלית בשר עסיסית – חייבת להיות עססיות במלית – החציל גם הוסיף טעם ומרקם נהדר.

המלית עם כל הטעמים והשמנוניות מתמזגת לתוך הבצק הנפלא והרך – זה פשוט חלום !

לחמניות פוקצ’ה רכה במילוי בשר וחצילים

המצרכים- 10-12 לחמניות

לבצק –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כ- כוס וחצי מים או קצת יותר

כף מלח 10 גר’

4 כפות שמן זית

מצרכים למלית-

חציל חתוך לקוביות (אפשר לקלוף)

400 גר’ בשר טחון

מעט שומן כבש

2 עגבניות בשלות קצוצות

בצל גדול קצוץ

כף רסק עגבניות

10 עלי בזיליקום קצוצים

מלח פלפל שחור

מעט שבבי צ’ילי חריף

אופן ההכנה –

  • מנפים לקערת המיקסר את הקמח ומוסיפים מים מערבבים היטב
  • לאחר 10 דקות  מוסיפים את שאר המרכיבים ומתחילים בלישה איטית
  • לשים כ- 10 דקות הבצק צריך לצאת ממש דביק במידה ואינו מספיק דביק תוסיפו עוד מים.
  • מעבירים לקערה משומנת,מכסים ומתפיחים כשעה.
  • מכינים את המלית –
  • מניחים את קוביות החצילים על נייר אפייה משומן ומטפטפים מעט שמן מעל – מכניסים לאפייה בתנור 200 מעלות עד שהם משחימים קלות. מוציאים ומניחים בצד.
  • מטגנים את הבצל היטב להזהבה ומוציאים לצד.
  • באותה מחבת מחממים את שומן הכבש ומטגנים את הבשר הטחון לפירורים.
  • משלבים חזרה את הבצל ומוסיפים את העגבניות הקצוצות
  • מוסיפים את שאר המרכיבים וכרבע כוס מים.
  • מבשלים 5 דקות משלבים לתערובת את קוביות החצילים מערבבים ומורידים מהאש
  • מקררים היטב את המלית !
  • מהבצק שתפח, יוצרים כדורים ( 10-12 ) בגודל אחיד ומניחים על משטח משומן ל- 10 דקות מנוחה .

  • פותחים כל כדור בצק עם ידיים – ממלאים כמות נדיבה של המלית כמה שיותר מלית זה מעולה , סוגרים מהצדדים ומהדקים היטב.

  • מניחים על נייר אפייה . כך עושים עם שאר הכדורים .
  • מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • מתפיחים עוד כ- 20 דקות.

  • בוזקים בעזרת מסננת מעט קמח על הלחמניות ומכניסים לתנור אפייה של כחצי שעה או עד שרואים שהלחמניות הזהיבו יפה ואפויות גם בתחתית.
  • מגישים חם לשולחן – עם טחינה וסלט קצוץ זה מושלם – לא צריך שום תוספת !

לחמניות פוקצ’ה במילוי בשר וחצילים מלית נהדרת שמתמזגת לתוך הבצק-  רך ואורירי פשוט חלום !

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments