לחם שום מהיר וקל להכנה – מתאים לכל ארוחה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לחם שום מהיר וטעים מבצק שמרים שמכינים בקלות .

מתאים בכל ארוחה ,גם בשרית גם חלבית

לפינוק ארוחת ערב קלילה

ממש כמו בבתי קפה אבל אצלכם בבית

 

 

המצרכים –

לבצק –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח – 10 גרם

כוס וחצי מים

3 כפות שמן זית

 

3 שיני שום כתושות

כפית אבקת שום

ענף מלא בעלי בזיליקום טרי

חצי כפית אורגנו יבש- או טרי.

3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה –

את מרכיבי הבצק לשים במיקסר כמה דקות .

בצק צריך לצאת דביק ורך.

מכסים ונותנים התפחה להכפלת נפח .

מורידים את הנפח ומחלקים ל-2 כדורים.

נותנים לכדורים לנוח רבע שעה ואז פותחים על גבי נייר אפייה משומן בשמן זית

כל כדור לעובי של כ- 2 ס”מ -בערך גודל של פיתה גדולה .

מערבבים את השמן עם השום והתבלינים וקוצצים לתוכו בזיליקום דק דק.

 

חותכים את הבצק בעזרת גלגלת של פיצה לרצועות בעובי 2 ס”מ.

בינתיים מחממים תנור 220 מעלות.

מברישים את השמן המתובל מעל הבצקים.

מכניסים לאפייה עד שנאפה יפה בערך רבע שעה – תלוי בתנור

מגישים מיד

זה טעים כשזה ממש טרי ויוצא מהתנור.

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments