לביבות פסטל תפוחי אדמה – מפתיע וטעים במיוחד !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לערב חנוכה במוצ”ש הכנתי מאפים של פסטל תפוחי אדמה בצורת לביבה.

מלית של תפוחי אדמה עם מלא בצל מטוגן בתוך מעטפת ממש ממש דקיקה של פילו ,

יצא ממש מפתיע וטעים.

התגובות היו נלהבות והיה טעים לכולם והאמת ממש נחטף מהשולחן.

מכינים את המאפים שטוחים ועגולים כך שזה ממש נראה כמו לביבות, אבל באמת מיוחדות…

נעזרתי בתבנית שקעים (מאפינס) כדי ליצור את הצורה העגולה של המאפים .

ממש בקלות תוכלו לראות למטה בסרטון מצורף.

קצת שינוי מטיגון לביבות תפוחי אדמה רגילות.

המרקם גם קראנצ’י מבחוץ הודות לפילו , וגם רך וטעים מבפנים – מלית פירה תפוחי אדמה מתובלת בבצל מטוגן, מזכיר קצת טעם של קרפלך.

המלית שאני הכנתי היא ממש בסיסית – ככה אני אוהבת , אפשר לשדרג עם ירוקים כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה מה שאוהבים, גם בתבלינים שימו את הטעמים שאתם אוהבים.

המצרכים-

בצק פילו של שמרית

כ- 6 תפוחי אדמה

בצל גדול או 2

מלח

פלפל שחור

שמן זית

אופן ההכנה –

מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.

מרסקים לפירה.

במקביל מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שהוא מתקרמל ונעשה שחום .

מערבבים את תפוחי האדמה המרוסקים עם הבצל ,מלח ופלפל שחור .

כאן חופשי תוכלו להוסיף מה שבא לכם מבחינת תבלינים וירוקים.

פותחים את עלי הפילו.

מכל עלה יוצאים 4 מאפי פסטל לביבה.

מברישים בשמן זית/רגיל/חמאה עלה אחד וחותכים ל-4

כל חלק חותכים שוב לחצי .

שמים בתבנית שקעים אחד מעל השני בצורת פלוס +

ממלאים בכף מלאה מהמלית , סוגרים את הקצוות וכך נוצרת מעין לביבה,

מאפה שטוח בצורת לביבה.

מוציאים מהתבנית ומניחים על ניר אפיה עם הצד החלק כלפי מעלה.

אופים  בתנור 180 מעלות כחצי שעה .

ניתן להכין מראש ולחמם שוב לכמה דקות לפני ההגשה.

מגישים חם וטרי

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments