הכנתי השבוע תבשיל משגע של עוף עם המון מנגולד ותוספת של אפונה ירוקה.
יצא מהמם וטעים .
לא תכננתי לצלם ולהעלות מתכון לכן צילמתי ברגע האחרון לפני שהסיר חוסל .
תבשיל כזה טעים הייתי חייבת לשתף .
את המנגולד טיגנתי כמה דקות לפני – הטיגון מוציא מהמנגולד את כל הטעמים הנפלאים שלו והופך אותו ממש לתבלין .
הוספתי גם תפוחי אדמה ואפונה ירוקה.
תבשיל עוף משגע
המצרכים-
4 כרעי עוף או שוקיים
חבילה וחצי עלי מנגולד – או חבילה גדולה.
בצל קצוץ
2 תפוחי אדמה חתוכים לאורך
2 שיני שום כתושות
בערך 3/4 כוס אפונה ירוקה
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה –
קוצצים דק דק את עלי המנגולד.
במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים את המנגולד הקצוץ.
מטגנים אותו ומערבבים מידי פעם בערך 20 דקות.
מחממים 2-3 כפות שמן בסיר ומטגנים פרוסות תפוחי אדמה ואת העוף .
מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן .
מוסיפים את המנגולד המטוגן ,תבלינים ,אפונה וכוס מים או יותר לכיסוי של התבשיל .
לאחר שהתבשיל רותח מעבירים לאש נמוכה בישול של שעה.
טעים כל כך – תבשיל עוף עם מנגולד ואפונה ירוקה
נפלא – תכינו זה פשוט וטעים !
הי, האם אפשר להשתמש בגבעולי המנגולד .
כן