המשמשים כאן לזמן ממש קצר
ואני מאוד אוהבת אותם גם בקינוחים שלי
לצערי , המחיר שלהם מרקיע שחקים בשנתיים האחרונות וממש חבל, אז קניתי ממש מעט בתחילת העונה.
אבל השבוע עברתי ליד חנות הירקות שבקרבת מקום עבודתי , ולהפתעתי היה “חיסול” כללי של משמשים ואפרסקים במחיר יותר שפוי של 10 שקלים לקילו.
מיד קפצתי על המציאה והצטיידתי בשתי שקיות מלאות ב”אוצר”.
ראיתי כבר את צנצנות הריבה שאכין.
אך לפני שהם הופכים לריבה, החלטתי לשלב גם בעוגה .
הכנתי עוגה שהיא פשוט חלום .
אם עדיין לא הכנתם טארט עם קרם שקדים אז קדימה , זו אחת מהעוגות היותר טעימות שתכינו.
טארט שקדים אפשר להכין גם ללא פרי , אבל שילוב של פירות בתוכו מעניק לו טעם נהדר של חמיצות מול מתיקות וכמובן הטעם העמוק של השקדים כאילו אתם אוכלים מרציפן.
בטארט הבסיסי אפשר לשלב כל פרי שתרצו , הקלאסיים ביותר הם אגסים ותפוחים שישנם על המדף לאורך כל השנה.
אבל בעונת הקיץ אפשר “להתפרע” עם משמש, שזיפים, אפרסקים, דובדבן או נקטרינות.
העוגה מעולה גם להכנה כקינוח פרווה אם רוצים להכין קינוח מיוחד לארוחות השבת .
אודות לנטורינה בטעם חמאה של שמרית , המאפה יוצא ממש מושלם ובטעם חמאתי כאילו הכנתם עם חמאה.
מה צריך להכנת העוגה ?
תבנית טארט -פאי שמתפרקת הכנתי בקוטר 24
הטארט מורכב מבצק פריך בתחתית
מילוי של קרם שקדים
ומעליו חתוכים משמשים וחופן מסמרי שקדים
המצרכים-
לבצק הפריך בתחתית –
170 גר’ קמח (כוס +2 כפות )
80 גר’ אבקת סוכר (או 1/3 כוס סוכר )
100 גר’ נטורינה בטעם חמאה או חמאה רכה
חלמון
קורט מלח
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון
לקרם שקדים-
100 גר’ נטורינה בטעם חמאה או חמאה רכה.
חצי כוס סוכר
125 גר’ שקדים טחונים (קמח שקדים)- כוס ורבע
כפית גרידה מלימון
2 ביצים +חלבון שנשאר מהבצק
כפית מחית וניל
כף תמצית שקדים
כף גדושה קורנפלור
רבע כפית אבקת אפייה
4 משמשים פרוסים לרבעים +כף סוכר +שקית סוכר וניל
אופן ההכנה –
מכינים תחילה את המשמשים.
חותכים לרבעים ומערבבים בצלוחית עם סוכר ווניל.
אני מכינה את הבצק בקערה ידנית.
מערבבים את הסוכר עם הנטורינה/חמאה הרכה.
מוסיפים חלמון ואחר כך את כל שאר המרכיבים .
יוצרים בצק חלק, לא ללוש יתר על המידה.
עוטפים ומכניסים שעה לקירור.
מערבבים יחד את כל המרכיבים של הקרם לתערובת חלקה.
מכניסים גם לקירור של לפחות 15 דקות.
מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו לגודל של התבנית.
מעבירים בעזרת הנייר מהדקים לתחתית ומרפדים גם את הקצוות .
גם אם התפרק קצת , לא נורא , תהדקו עם הידיים שיהיה בעובי אחיד.
מסדרים את קרם השקדים ומורחים שכבה אחידה מעל הבצק .
מעליו מסדרים יפה את רבעי המשמשים.
מפזרים חופן של מסמרי שקדים או שקדים פרוסים דק.
מכניסים לתנור מחומם על 170 מעלות למשך כ- 40 דקות.
10 דקות לפני סוף האפייה תורידו את התבנית לתחתית של התנור שתהיה אפייה טובה
לבצק למטה.
תהנו
זה ביס מהאגדות !
לעוד מתכונים תוכלו לגלוש לעמוד הראשי אצלי בבלוג
מעל 1500 מתכונים שהם בהחלט שווים !
הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
והכי חשוב -!!!
להצטרף לדף שלי באינסטגרם שם אני מעלה המון סרטוני אוכל